Полицията в Гент неутрализира трима от похитилите човек мъже

11514
Полицията в Гент неутрализира трима от похитилите човек мъже
Снимка: Gettyimages

Трима мъже, заподозрени, че са участвали във вземането на заложник в Гент, Северозападна Белгия, бяха арестувани, но полицейската операция продължава, предаде БГНЕС.

Тримата заподозрени, които се предали без насилие, бяха "евакуирани с вдигнати ръце" от специалните сили на полицията, информира фламандската държавна телевизия VRT. "Операцията продължава" и положението "не е ясно", допълни същият източник, като уточни, че около 20 тежко въоръжени полицаи нахлули в апартамента малко преди 13 ч местно време. Похитителите, чиито мотиви не са свързани с тероризъм според прокуратурата, държат най-малко един човек.

Съдбата на четвъртия въоръжен мъж, който е подозиран, че участва във вземането на заложници, не е ясна за момента. Според съседи, цитирани от VRT, апартаментът в работнически квартал в Гент, бил обитаван от "наркотрафиканти". Прокуратурата не дава подробности за мотивите на похитителите, но уточни, че няма индикации те да са свързани с тероризма, с "Ислямска държава" или със случващото се в Сидни, където мъж държи за заложници клиенти и служители на кафене.

Заложническата драма с четирима въоръжени мъже започна малко преди 9 ч местно време, най-малко един човек е взет за заложник. Полицията била уведомена незабавно от човек, който се намирал на място и успял да избяга от жилищната сграда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа