Путин: Ако предизвикваме напрежение, то е, защото защитаваме интересите си

21626
Путин: Ако предизвикваме напрежение, то е, защото защитаваме интересите си
Снимка: Getty Images/ Guliver

По време на годишната пресконференция на руския президент Владимир Путин британски журналист се опита да изкопчи от него коментар по темата Украйна. 

Западните държави са почти единодушни, че е започнала нова Студена война и вие имат своя принос в това, защото всеки ден наблюдаваме руски самолети да прелитат край въздушното пространство на западни държави, каза кореспондентът на ВВС Джон Симпсън по време на годишната пресконференция на президента на Русия Владимир Путин, предаде Газета ру.

Рублата реагира на речта на Путин и поскъпна

Официалният курс на щатския долар спрямо рублата за утре е 59.6029 рубли, съобщи Централната банка на Русия. За еврото стойността е 73....

Симпсън попита Путин дали иска да използва тази пресконференция и да каже на западните държави, че е готов да се заеме с ефективно и конструктивно решаване на проблема в Украйна?

„Относно руските учения – каза президентът – Русия има принос за напрежението в света, но само в смисъл, че защитава своите национални интереси. Ние не атакуваме, не нападаме. Недоволството на западните ни партньори, преди всичко американците, е свързано именно с това”.
Путин допълни, че Русия иска да развива нормални отношения в сферата на сигурността, в борбата с тероризма, неразпространението на ядрени оръжия, борбата с разпространението на наркотици и организираната престъпност. „Ние всичко това ще правим заедно, включително в икономическата сфера, ако го искат нашите партньори”.

Руският президент обаче така и не коментира въпроса за конфликта в Украйна. Той пренебрегна и въпрос на друг журналист дали ще бъдат подсилени руските военни части в Калининградска област.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа