X
 
 

Първолак от Латвия е бил пребит в училище в Англия с викове "Връщай се в Русия"

2521 0
Първолак от Латвия е бил пребит в училище в Англия с викове "Връщай се в Русия"
Снимка: Getty Images/Guliver
В училище в предградие на Ливърпул пребиха 12-годишно момче от Латвия с викове "Връщай се в Русия!", съобщава вестник Liverpool Echo, цитиран от БГНЕС.

7-годишният Едуард Пургайлис се бил наредил на опашка за храна в столовата на училището си, когато бил нападнат от по-голям ученик.

Турски журналист, известен с позицията си срещу Ердоган, е пребит с бухалки

Журналист, критикуващ правителството на турския президент Реджеп Ердоган, беше хоспитализиран, след като бе нападнат извън дома си, съо...

Според момчето, нападателят не бил провокиран по никакъв начин. По думите му, по-голямото момче първо блъснало таблата с храна от ръцете на латвийчето, а след като то го попитало защо го е направил, той му се нахвърлил. По-голямото дете буквално нокаутирало по-малкото, докато присъстващи в столовата други ученици скандирали детето да се връща в Русия. "Нападна ме, защото мислел, че съм говорил за него пред учители", казал по-късно Пургайлис.

Полицията в град Буутъл е получила сигнал за нападението и разследва случая. Майката на Едуард каза, че го откарала в болница за преглед с ядрено-магнитен резонанс, заради съмнения за черепно-мозъчна травма.

Семейството на Пургайлис се преместило в Англия от Рига преди 6 години в търсене на работа.

Actualno.com

Етикети: