X
 
 

Сасоли: ЕП е готов за отсрочка на Brexit, за да избегне "твърд изход" от ЕС

720 0
photo of Сасоли: ЕП е готов за отсрочка на Brexit, за да избегне "твърд изход" от ЕС
Снимка: Европейски парламент
Европейският парламент не е против нова отсрочка по Brexit, особено, ако с нея се избегне „твърд” изход на страната от ЕС. Това заяви председателят на ЕП Давид Сасоли пред журналисти, съобщи Нова тв.

По думите му тази позиция ще залегне в резолюция, която ще гласуват следващата седмица европейските депутати. Тя била предложена от пет от седемте партии, включително най-големите ЕНП, Прогресивния алианс на социалисти и демократи, Renew Europe, както партията на „Зелените” и Европейската обединена левица.

Липса на прясна храна и лекарства - най-голямата опасност от твърд Brexit

Стана ясно от какво се опасява правителството във Великобритания, при излизането на страната от ЕС без сделка, коментира агенция Reuter...

Решение за отсрочка на Обединеното кралство за Brexit може да вземе окончателно Съвета на Европейския съюз. Такава отсрочка вече беше дадена един път - от 29 март до 31 октомври.

Великобритания трябва да напусне ЕС на 31 октомври. Парламентът прие закон за предотвратяване на Brexit без сделка, освен ако условията на споразумението с ЕС са съгласувани и одобрени преди 19 октомври. В този случай Лондон ще бъде принуден да иска удължаване на Brexit.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители