Себастиан Курц: Турция няма място в ЕС

4408
Себастиан Курц: Турция няма място в ЕС
Снимка: Getty Images/Guliver

Турция и политиката ѝ през последните години не бива да намират място в ЕС и е редно да бъдат прекратени преговорите за присъединяването на страната към еврообщността. Това заяви в събота австрийският канцлер Себастиан Курц в интервю за в. "Билд ам Зонтаг".

"Наблюдаваме значителни нарушения на основните права на човека. Няма да се съглася с това ЕС да вижда всичко това и да се държи сякаш нищо не се е случило", категоричен бе 31-годишният Курц.

Турция е признателна на Русия за подкрепата за Йерусалим

Турският президент Реджеп Ердоган изрази в телефонен разговор признателност пред руския си колега Владимир Путин за подкрепата му за п...

"По мое мнение, Турция, особено като се вземе предвид политиката ѝ в последните години, няма място в ЕС", допълни още австрийският политик.

Същевременно обаче той припомни, че понастоящем в "ЕС няма мнозинство по този въпрос", но изрази и надежда, че в следващите години ще се стигне и до това. В противен случай Курц вярва, че "Турция ще се опита да окаже значително влияние на турската общност в Австрия, Германия и други страни и ще възпрепятства интеграцията на турците".

Във връзка с мигрантската криза австрийският канцлер вярва, че опитите за постигане на разпределение на бежанците в ЕС чрез квотната система са се провалили и е необходимо всяка страна членка да реши дали да приема бежанци и какъв брой, предаде БГНЕС.

"Опитите да бъдат принудени държавите да приемат бежанци не водят напред Европа. Ако продължим по този начин, ще разделим Европейския съюз. Самите държави членки трябва да решат дали да приемат бежанци и колко", категоричен е Курц, който заклейми "дискусията за квотите и т.н. за безсмислена като цяло".

В Гърция е арестувана група турци, готвели атентат срещу Ердоган

Група от 9 души, сред които и една жена, е арестувана в Атина заради планирано покушение по време на официалната визита на турския пр...

"В крайна сметка мигрантите, които тръгват към Европа, не искат да стигнат до България или Унгария, искат преди всичко Германия, Австрия и Швеция", изтъкна австриецът. В тази връзка канцлерът призова за коригиране на недостатъците в миграционната политика на ЕС.

"Границите между предоставянето на убежище и икономическата миграция сега са напълно замъглени", каза той. Според него мигрантите трябва да бъдат подпомогнати в родните си страни или в държавите, които са до тях. "Ако това не е възможно, то тогава на техния континент в безопасни райони", добави Курц, като отбеляза, че ЕС може би дори трябва да организира такива области и да осигури сигурност там.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Кулеба: Украйна няма план Б в случай на прекратяване на помощта от САЩ

"Оцеляването на Украйна е важно за САЩ" : Промени ли Тръмп позицията си?

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 19.04 - Може ли Русия да нападне Полша?

Пробив в руски язовир, евакуират хиляди заради невижданите наводнения (ВИДЕО)

Предупреждение от Германия: Русия може да атакува страна от НАТО след 5 години

Заради готвен атентат срещу Зеленски: В Полша задържаха руски агент

Белгия обяви кога първите ѝ F-16 ще отидат в Украйна

Змия ухапа директора на зоопарка в Одеса (СНИМКИ)

ПАСЕ не признава легитимността на Путин: Обвини го в убийство на Навални и изтребване на народи

Арестуваха жена, звъняла на спешен телефон повече от 2000 пъти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа