X
 
 

Силви Гулар не мина и второто изслушване, Франция ще търси нов еврокомисар (ВИДЕО И СНИМКИ)

902 0
photo of Силви Гулар не мина и второто изслушване, Франция ще търси нов еврокомисар (ВИДЕО И СНИМКИ)
Снимка: RT France
Френският кандидат за еврокомисар, отговарящ за вътрешния пазар в ЕС беше отхвърлена и след второто си, поправително изслушване от ресорните комисии в ЕП.

С 82 гласа против, 29 за и 1 въздържал се Силви Гулар не беше одобрена от евродепутатите. Това е второ гласуване след изслушването днес (10 октомври). Причините за отрицателния вот можете да видите в следващото видео, публикувано в Twitter след гласуването.

Преди това повече от две трети от 14-те координатори на комисиите за промишленост и вътрешен пазар, които ѝ задаваха въпроси, казаха "не" на Гулар като комисар по вътрешен пазар, съобщава "Politico".

Координаторите оцениха, че по време на второто си изслушване френският политик не представи достатъчно сигурност относно своите правни и етични проблеми и не успя да намали притесненията, че портфейлът й е твърде широк и обхваща твърде много области.

Гулар има проблем с разследвания, които се водят срещу нея във франция. Те бяха причина кандидатурата й да бъде отхвърлена и първия път. В деня на нейната номинация от Урсула фон дер Лайен, Гулар беше привикана на разпит по разследване за корупция в Европейския парламент. Тогава властите обявиха, че тя е свидетел по разследването за порочни практики на сътрудници в европарламента.

Сега Франция трябва да предложи нов кандидат за поста. Силви Гулар се водеше кандидат "тежка категория" като бивш евродепутат от групата на ALDE. Като кандидат за еврокомисар идва от поста заместник-управител на Френската централна банка, била е и министър на отбраната.

Това е пореден удар за председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и трети отхвърлен кандидат. Преди това правната комисия спря кандидатите на Румъния и Унгария, които вече предложиха своите алтернативи.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители