Словакия: Великобритания трябва официално да задейства процеса на напускане на ЕС

818
Словакия: Великобритания трябва официално да задейства процеса на напускане на ЕС

Великобритания трябва официално да задейства процеса на напускане на Европейския съюз, за да може правната ситуация да съответства на политическата след вота. Това каза след срещата на външните министри на страните от Вишеградската четворка, плюс Франция и Германия, словашкият първи дипломат Мирослав Лайчак, предаде БНР.

Същевременно по думите чешкия външен министър Лубомир Заоралек, министрите са се обединили за търсене на общо европейско решение. Ключов въпрос, според участниците в срещата в Прага, е изграждането на нови "качествени" отношения с Великбритания. Това обаче зависи и отЛондон, стана ясно от думите на чешкия първи дипломат. Вторият ключов въпрос е бъдещето на оставащите държави в ЕС. 

Плевнелиев: Френско-германският двигател на Европа трябва да превключи на по-висока скорост

Френско-германският двигател на обединена Европа не само трябва да продължи да работи, но и да превключи на по-висока скорост. Тов...

Трябва да се започне широк дебат с обществена подкрепа какво означава Brexit за ЕС, за това какво бъдеще искаме за съюза, каза Заоралек. Той определи бързата интеграция като лош отговор на ситуацията след референдума и отново изрази съжаление за резултата от референдума.

По време на срещата министри на шестте държави се споразумяха, че тези дебати трябва да се водят във формата на всички 27 държави. 

През юли, по предложение на словашкия министър Мирослав Лайчак, чиято страна ще поеме ротационното председателство на ЕС, се очаква среща на първите дипломати на 27-те страни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа