Статистическа санкция за 12 големи руски банки, Франция с още време за дефицита

12539
Статистическа санкция за 12 големи руски банки, Франция с още време за дефицита

Една от трите най-големи агенции за кредитни рейтинги в лицето на Moody's свали рейтинга на 12 руски банки, като сред тях личат имената на гигантите ВТБ, Сбербанк, Газрпомбанк и Алфа банк.

На 21 февруари Moody's свали държавния рейтинг на Русия - от Ba1 на Baa3. От Централната банка на Русия увериха, че това не се отразява по никакъв начин на банките.

"Мудис" понижи рейтинга на Русия

В края на миналата седмица агенция "Мудис" понижи суверенния кредитен рейтинг на Русия с една степен до "Ваа3" от "Ваа2", предупреждава...

Междувременно европейският съюз даде на Франция още две години срок, до 2017 г., да съобрази бюджетния си дефицит с правилата на Брюксел, което означава, че втората по значение икономика в еврозоната избегна налагането на глоба засега, предаде Агенция "Фокус". Все пак Париж ще трябва да представи на Брюксел план за реформи до април, за да покаже как възнамерява да въведе ред във финансите си, отбелязват от Европейската комисия.

Срещу Италия и Белгия няма да бъдат предприемани действия, защото са направили достатъчен напредък по намаляване на своя дефицит според правилата за разходите на Европейския съюз, които бяха затегнати в резултат на дълговата криза в еврозоната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа