Страните от Г-7 нямат намерение да премахнат санкциите спрямо Русия

1355
Страните от Г-7 нямат намерение да премахнат санкциите спрямо Русия
Снимка: Gettyimages.com

Страните от Г-7 все още нямат намерения да вдигат международните санкции върху Русия заради кризата в Украйна. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел в кулоарите на срещата на групата в Япония.

„За мен е прекалено рано да обявим края. Няма промяна в позицията, която да се очаква”, заяви Меркел в отговор на въпроси от репортери по отношение на икономическите санкции върху Москва.

По-късно се очаква общо комюнике след срещата на ръководителите на Канада, Франция, Италия, Германия, Япония, Великобритания, САЩ и ЕС, предаде БГНЕС.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск по-рано изрази сходна позиция. Според него Г7 трябва да има „ясна и твърда позиция” относно действията на Русия в Украйна, както и спрямо териториалните претенции на Китай в Южнокитайско море.

Русия беше изключена от групата на най-богатите индустриални държави през 2014 година заради ролята й в украинския конфликт. Запада защитава позицията, че Москва противозаконно е анексирала Кримския полуостров, който се отдели от Украйна и се присъедини към Руската федерация след референдум през март същата година. Обект на критики е и ролята на Русия в конфликта в Източна Украйна, където проруски сепаратистки сили наложиха автономия и създадоха „народни републики” в регионите Донецк и Луганск.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа