В Германия разпространението на коронавирус се е увеличило с един и половина пъти

2066
В Германия разпространението на коронавирус се е увеличило с един и половина пъти
Снимка: iStock

Понастоящем има 8,6 случая на коронавирусна инфекция на 100 хиляди жители на Германия. На 6 юли числото беше 4,9, предаде БГНЕС.

В рамките на седем дни разпространение на коронавируса в Германия се е увеличило средно повече от един и половина пъти. Както се съобщава в петък институтът „Роберт Кох (RKI), сега той е 8,6 случая на 100 хиляди жители.

В четвъртък стойността му е била 8,0, а предния ден - 7,1 случая, докато на 6 юли, когато в Германия е регистриран най-малък брой заразени, това число е 4,9 случая на 100 хиляди жители.

Германските здравни власти информираха RKI за 1456 случая на коронавирусна инфекция за един ден. За сравнение: преди седмица имаше 949 случая.

Според нови данни Германия съобщава за 18 смъртни случая, свързани с коронавирус в рамките на 24 часа. Преди седмица са регистрирани 49 смъртни случая.

Според RKI в страната са установени общо 3 741 781 потвърдени случая на инфекция със Sars-CoV-2 от началото на пандемията. По данни на RKI броят на оздравелите е 3 638 200 души. Броят на смъртните случаи с потвърдена диагноза Sars-CoV-2 се е увеличил до 91 337.

Българи се оказаха в центъра на потопа, който връхлетя Германия

Наводнение в белгийския град Лиеж нанесе сериозни материални щети на къщи и автомобили. Жителите на няколко района бяха евакуирани зара...

Според проучване, току-що проведено от Института за изследване на общественото мнение YouCov и поръчано от агенция ДПА, 67 процента от германците ще откажат да почиват в райони, класифицирани от германското правителство като зони с повишен риск от инфекция с коронавирус. Само 25 процента от анкетираните казват, че за тях почивката в рисковата зона е приемлива. 8 процента от анкетираните се въздържат да отговорят.

Общо 122 държави, изцяло или частично, са класифицирани от германското правителство в една от трите категории като области с повишен риск от инфекция с коронавирус. В момента сред тях има такива популярни дестинации за немските туристи като Испания и Турция. Португалия и Кипър се класифицират като региони с повишена честота, където разпространението на инфекциите е особено високо. Хората, които се връщат оттам в Германия, трябва да бъдат поставени под карантина за период от 5 до 10 дни. Изключение се прави за тези, които са получили пълна ваксинация или са се възстановили от коронавирусна болест.

Що се отнася до пристигналите от една от 11 страни извън Европа, където е регистрирана висока честота на особено опасни варианти на коронавирус, те биват поставяни в 14-дневна карантина. Това изискване се отнася и за хора, които са били напълно ваксинирани или са се възстановили от коронавирусна болест.

Въпреки това германското правителство вече се съгласи да отслаби ограниченията за почиващите и дори планира да въведе допълнителни облекчения. Поради това правилата за влизане в Германия от 82 държави, които понастоящем попадат в категорията на рисковите зони, могат да бъдат променени до 1 август.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Колеж в Русия затвори, защото не иска да лъже за войната в Украйна

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 29.04 - Подготвя ли Киев атака по Кримския мост?

Огън и унищожение: Украйна се похвали с 2 успешни операции срещу Русия (ВИДЕО)

Стотици хиляди в Грузия пак излязоха срещу "руския закон" за чуждите агенти (ВИДЕО)

Г-7 се събира за стратегически разговори в Италия

Руснак е задържан за жестоко убийство с нож на двама украински военни в Германия: Били са на лечение

Боец от "Азов": Няма желаещи да воюват, хората бягат като плъхове и предпочитат да се удавят в Тиса (ВИДЕО)

Бум: Руски самолет и военен склад са заличени. Сирски отчете загуби и успехи (ВИДЕО)

За първи път: Папата влезе в затвор във Венеция

Голям пожар в завод на КАМАЗ в Татарстан (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com