В Париж таксиджиите протестират срещу Uber

14681
В Париж таксиджиите протестират срещу Uber
Снимка: Getty Images/Guliver

Близо сто таксита започнаха да се стичат тази сутрин към Париж от летищата "Роаси" и "Орли". Те планират да блокират движението като протест срещу конкуренцията на гиганта в сектора на туристическите автомобили Uber.

Около 70 таксита на летище "Роаси" и тридесетина на летище "Орли" се събраха рано тази сутрин спокойно, съобщиха източници от летищата. На "Роаси" някои таксита бяха залепили на предното си стъкло стикери с надпис "Професия в опасност, не на нелоялната конкуренция", пише АФП.

Uber се похвали: Вече обслужаваме в София

От днес услугите на спорната транспортна услуга Uber са достъпни и за София. Това става ясно от информация на сайта на компанията. Как...

"Протестът е много по-малък от предишните, защото основните профсъюзи не призоваха към стачка", заяви летищен източник. Той допълни: "Но няма нужда такситата да са многобройни, за да блокират пътя към магистралата".

"Не искаме да дразним хората с наближаването на Коледа", каза Нордин Даман, член на профсъюза на шофьорите, който трябва да проведе заседание днес, за да реши за евентуален протест през януари. На гарите и летищата има налични таксита, въпреки че се очакват големи задръствания, информира БГНЕС.

Това не е първият случай на недоволство на таксиметрови компании в Париж срещу Uber. През юни шофьорите участваха в големия европейски протест, който включи страни като Великобритания, Белгия, Испания и Германия.

Недоволството е насочен срещу услугата UberPop, което позволява на клиентите да прескочат таксиметровите компании и да наемат обикновени водачи на по-ниски цени. Целият процес се осъществява посредством мобилно приложение, пише france24.com.

Полицаи влязоха в схватка със стачкуващи железничари в Париж

Френски полицаи от части за борба с масовите безредици използваха днес сълзотворен газ срещу стачкуващи железничари, които бяха блокира...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа