YouTube вече е в списъка със забранени сайтове в Русия

10285
YouTube вече е в списъка със забранени сайтове в Русия
Снимка: Getty Images/Guliver

Федералната служба по надзор в сферата на съобщенията, информационните технологии и масовите комуникации на Русия (Роскомнадзор) внесе днес в регистъра на забранените сайтове платформата за споделяне на видео YouTube, собственост на интернет гиганта Google, съобщава "Ведомости". Пресслужбата на регулатора обяви това си намерение още в сряда.

В съобщението на Роскомнадзор се казва, че сайтът е внесен в забранителния списък заради публикуването на сериалите "Чернобил" и "Физрук".

Вижте първото качено видео в Youtube

На 23 април 2005 година за първи път е качено видео в широкоразпространения днес YouTube. Първото клипче всъщност е качено от съоснова...

На 7 април Московския градски съд взе решение за вземане на мерки спрямо YouTube. Искът беше подаден от телевизионната компания "ТНТ-телесеть", която притежава правата за тези сериали. YouTube тогава ги свали от сайта си, но след това те неколкократно са били качвани отново, съобщава Роскомнадзор.

След направена преди няколко дни проверка на YouTube били установени 137 случая на публикуване на серии на "Чернобил" и "Физрук" на сайта. "Многократно до администрацията на интернет ресурса бяха изпращани съобщения с искане за сваляне на противоправно публикуваните материали", казва се в съобщението на регулатора.

"Видеохостинг услугата има огромна аудитория, а след внасянето на портала в регистъра за някои потребители сайтът ще е изцяло недостъпен", коментира пред "Ведомости" прессекретарят на Роскомнадзор.

Още по темата за забраната на YouTube в Русия прочетете в Expert.bg.

Партньорската програма на YouTube стартира в България

YouTube обяви старта на партньорската си програма в България, която ще осигури нови възможности за българските създатели на съдържание....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com