Защо не е вярно, че Земята ще се пренасели

9524
Защо не е вярно, че Земята ще се пренасели
Снимка: Gettyimages

Според данни на Обединените нации, публикувани в документа „World Population Prospects: The 2015 Revision”, става ясно, че човешкото население на Земята в момента (през 2015 г.) се равнява на 7,3 милиарда души, като се очаква да скочи до 11,2 милиарда през 2100 г.

Ако тези прогнозни данни се окажат верни, това би означавало, че населението на Земята след 85 години ще е нараснало с 53 процента.

Земята без хората ще бъде...

Датски учени от университета на Орхус са изяснили как би изглеждала нашата планета, ако не е населена с хора, съобщава сайтът на Америк...

Но всъщност, поне според написаното в документа, се очаква броят на населението на Земята да расте все по-малко, тоест хората да имат все по-малко на брой деца. Това означава, че няма опасност Земята да се пренасели.

Годишният ръст на населението на планетата за периода 2015-2016 г. се очаква да достигне 1,1 процента, като до 2100 година се очаква да падне повече от 10 пъти, достигайки 0,1 процента.

През 20 век световното население се увеличава многократно спрямо всички предишни периоди, като основна причина за това е намаляването на смъртността в много страни, благодарение на развитието на медицината, и масираното увеличение на земеделската продукция.

Учен избяга от Северна Корея и предаде информация за опити върху хора

Преди около един месец севернокорейски експерт по биологични оръжия е успял да избяга от родината си във Финландия, като е успял да взе...

През 2000 г., поне според данните на ООН, населението на света се увеличава годишно с 1,14% . Тогава е бил отбелязан значителен спад от 1987 г., когато населението се е увеличавало с около 86 милиона всяка година.

Източници на данните: World Population Prospects: The 2015 Revision; United Nations.

Автор: Теодор Спасов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com