Зловещо: В Русия пращат непослушните тийнейджъри в психиатрия

16642
Зловещо: В Русия пращат непослушните тийнейджъри в психиатрия
Снимка: Thinkstock

Т.нар. „трудни“ тийнейджъри в Русия са настанявани принудително в психиатрични болници за назидание, съобщи руското издание "Коммерсант", цитирайки социалния педагог Юрий Казадаев.

Казадаев предал в медиите снимки на завързани за леглото деца. Скоро след това е назначена проверка в психиатричната болница № 15.

Обвиниха Хилъри Клинтън, че е взела подкуп от Русия

Републиканецът Мит Ромни, който изгуби президентските избори от Барак Обама през 2012 г., каза, че настоящият кандидат за президент н...

По думите на педагога за жестокото отношение му разказал Г., възпитаник на център за съдействие по семейно възпитание „Радуга“. Възпитаникът на центъра се оплакал, че го заплашват, че ще го настанят в психиатрична клиника и действително момчето е било "заточено" в такова заведение.

Според Казадаев подобни методи – хоспитализация като наказание – се прилагат в цяла Русия.

„Зная, че това не е единичен случай, цялата система работи по този начин. Всички тези нови центрове за съдействие за семейно възпитание, всички тези реформи са само фасада. Отвътре е предишното, системата е основана на насилие към децата“, добавя още Казадаев.

По думите му принудителната хоспитализация често се случва и поради причината, че трудните деца не са желани по време на лагер през ваканциите.

Руските депутати одобриха масова амнистия по случай 9 май

Руските депутати подкрепиха масова амнистия , която може да обхване до 60 000 души. Държавната дума, долната камара на руския парламен...

„Имаше едно дете с хемофилия - ако той паднеше и си разбиеше коляното, беше трудно да се спре кръвта. Заради това не искаха да го взимат на лагери и всички ваканции той прекарваше в психиатричната болница“, разказва Казадаев.

Отговарящият за правата на детето в Русия Павел Астахов съобщи, че е информиран за повсеместни случаи на необоснована хоспитализация в психиатрични болници. Астахов съобщи още, че е установено, че на децата в психиатрията е пускан филмът „Мълчанието на агнетата“.

От руското здравно министерство вече са започнали служебна проверка.

 

Русия забрани реекспорта на растителна продукция от България

Руската служба по ветеринарен и фитосанитарен контрол забрани от днес реекспортът на растителна продукция от България. Аналогични мерки...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа