Барселона докосва титлата след победа в Ел Класико (ВИДЕО)

2114
Барселона докосва титлата след победа в Ел Класико (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Барселона направи решаваща крачка към титлата в Примера дивисион, след като тази вечер „Камп Ноу” видя страхотен успех на своите любимци над Реал Мадрид с 2:1 в страхотно „Ел Класико”, което сложи край на кръга в Испания.

Брилянтно заучено положение в 19’ даде аванс на домакините. Меси центрира от пряк свободен удар, а Матийо се измъкна от Серхио Рамос, отбелязвайки с глава.

Ювентус унизи Борусия, а Барселона загря за "Ел Класико" в Шампионска лига

През миналата вечер се проведоха последните осминафинали от Шампионска лига, като последните два четвъртфиналиста в турнира станаха ясн...

Реал Мадрид доминираше изцяло до края на полувремето и изпусна много положения, реализирайки само едно. В 33’ Бензема с пета изведе Роналдо, който успя с шпагат да изпревари Алвеш и да се разпише. Кристиано уцели и греда в началото на първата част.

„Белия балет” почна по-уверено и второто полувреме, но на контраатака Барселона нанесе категоричния си удар. След фантастичен пас на Алвеш Суарес овладя между двама и мушна топката покрай Касияс за 2:1. Гостите така и не успяха да отговорят на това предизвикателство и не успяха да изравнят – 2:1 за Барселона.

Кристиано Роналдо отбеляза 15-ия си гол в Ел Класико, изравнявайки Раул за третото място във вечната класация. Пасът с пета на Бензема пък беше 6-ата асистенция на френския стрелец за португалеца, но едва ли и двамата ще са доволни толкова от постиженията си. Това беше и 99-ият гол на Реал Мадрид във вратата на Барселона на „Камп Ноу”.

Решаващият гол на Суарес пък беше първият „уругвайски” гол в дербито между двата отбора от 1960 година насам. Шави, който се появи на терена 15 минути преди края, записа 41-во дерби срещу Реал, с което се изравни с лидерите за най-много мачове „Ел Класико” Санчис и Хенто. Също така двата отбора за 18-и пореден път не успяват да запазят суха мрежа.

Поредна вечер на драмите в Шампионска лига

Тази вечер ще станаха ясни нови два тима, които ще играят на четвъртфиналите в Шампионска лига. Атлетико Мадрид мина през рулетката на...

Победата обаче прави каталунците абсолютен фаворит за титлата в Испания. Те вече имат 4 точки аванс пред големия си съперник за титлата – 68 срещу 64. С 60 точки е Валенсия.

ПОДРОБЕН РЕПОРТАЖ И ВИДЕО ОТ ГОЛОВЕТЕ И ИНТЕРЕСНИТЕ ПОЛОЖЕНИЯ ВИЖТЕ В SPORTLINE.BG

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com