Ясен е първият финалист в Шампионска лига след драма в Мюнхен

1328
Ясен е първият финалист в Шампионска лига след драма в Мюнхен

Атлетико Мадрид е първият финалист в тазгодишното издание на Шампионска лига, след като Байерн Мюнхен спечели с 2:1 двубоя между двата отбора на "Алианц Арена", но с общ резултат 2:2 и гол на чужд терен испанският гранд се класира за финалната среща в Милано.

Баварците имаха мечтан старт на двубоя, след като от самото начало натисна своя съперник и в крайна сметка в 30' гостите капитулираха. След пряк свободен удар Алонсо стреля силно, топката рикошира в Хименес (авторът на нарушението) и влетя в мрежата - 1:0.

Меле в стил "А" група след края на Челси - Тотнъм (ВИДЕО)

Грозни сцени се разиграха след лондонското дерби от първенството на Англия между Челси и Тотнъм, предаде БГНЕС. При меле на влизане в т...

Само 3 минути по-късно се стигна до дузпа в полза на Байерн, след като същият този Хименес фаулира Мартинес в наказателното поле. Тогава обаче блесна Ян Облак, който спаси изстрела на Мюлер, а това остави Атлетико в срещата.

След почивката в 54' гостите организираха невероятно нападение, при което Гризман успя да изравни. Страничният рефер обаче пропусна засада на френския нападател.

Левандовски направи драмата пълна с гол в 74', а 10 минути по-късно Нойер спаси дузпа срещу Фернандо Торес, отново неправилно отсъдена в полза на гостите. До края на мача обаче Облак спаси три страхотни удара и донесе класирането на своя тим.

Това е втори финал за Атлетико в последните 3 години, докато Гуардиола за 3-и пореден път като наставник на Байерн отпада на крачка от финала.

Как реагираха играчите на Лестър след сензационната титла

Сензацията е факт - Лестър е шампионът на Англия! "Лисиците" грабнаха шампионската титила, след като Челси спря Тотнъм и завършиха 2:...

ВИДЕО ОТ МАЧА БАЙЕРН МЮНХЕН - АТЛЕТИКО МАДРИД ГЛЕДАЙТЕ В SPORTLIVE.BG.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят