Посредствена игра и срам за Испания

11761
Снимки: Getty Images/Guliver

Шокираща загуба след слаба игра и едва втори неуспех в последните три години за действащия европейски и световен шампион Испания поднесе снощната среща с ЮАР.

Бернард Паркър е името на човека, който вчера поднесе срам за испанците. Именно той в 57-ма минута излъга стража на "Барселона" и националния отбор на Испания, отбелязвайки попадение за 1:0 в полза на ЮАР. Това се оказа и крайния резултат, който испанците не успяха да променят, въпреки че Висенте Дел Боске направи редица промени след приятелската среща с Екваториална Гвинея в петък.

Победа за селесао в Торонто

Бразилският талант Робиньо донесе победата за домакина на Мондиал 2014 над Чили с 2:1 в контролна среща, играна в Торонто, Канада, пред...

Интересен факт е, че именно стадионът от снощи бе мястото, където Испания вдигна титлата от Мондиал 2010.

Друг интересен момент от срещата бе смяната на Виктор Валдес, след като получи контузия 15 минути преди края на двубоя, а в игра на негово място се появи Пепе Рейна. Стадионът в Йоханесбург избухна в бурни освирквания, защото Висенте Дел Боске бе извършил всичките си 6 смени в срещата. Съдията обаче позволи смяната да бъде извършена, защото видимо състоянието на Валдес не бе добро.

Този случай за пореден път доказа, че е наложителна промяна на правилата относно контузията на вратар и спешното му изваждане от игра, след като мениджърът е извършил всичките си позволени смени. Нещо, което Арсен Венгер бе коментирал доста бурно след подобен случай във Висшата лига преди няколко седмици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com