Приказката на Лестър няма край

7263
Приказката на Лестър няма край
Снимка: Getty Images/Guliver

Възможна ли е приказката на Пепеляшка във Висшата лига на Англия? След днешното 3:1 за Лестър като гост на големия фаворит на букмейкърите Манчестър Сити това изглежда напълно по силите на "лисиците", макар че все още никой, освен върлите им фенове, не вярва.

Отборът на Клаудио Раниери никога не е завършвал по-напред от 8-мо място във Висшата лига, но след като през седмицата победи с впечатляваща игра с 2:0 Ливърпул, днес се представи още по-впечатляващо като гост на Сити. Два гола за гостите вкара защитникът Робърт Хут, който се превърна и в герой за Лестър. Определено обаче второто му попадение, за 3:0, беше след явно нарушение срещу Мартин Демикелис. Почетният гол за Манчестър Сити, дело на Серхио Агуеро, обаче също беше нередовен - след засада.

По традиция Арсенал се провали срещу Челси

Винаги, когато дойде решителният момент, Арсенал на Арсен Венгер се проваля. Точно това се случи в крайно символичния домакински сблъсъ...

Всъщност Лестър можеше да унижи големия фаворит Сити, но голмайсторът на "лисиците" Джейми Варди нямаше ден и изпусна две чисти положения сам срещу Джо Харт. Водачите във Висшата лига обаче нанесоха ударите си в точните моменти - в самото начало на мача и в самото начало на второ полувреме, с което убиха всякакво желание за игра на Манчестър Сити.

Успехът означава, че Лестър вече води с 6 точки на Сити, като със сигурност ще имат аванс най-малко от 5 пункта след края на настоящия 25-ти кръг. На практика две трети от шампионата в Англия вече е история, така че със сигурност мечтите на "лисиците" вече се простират към участие в Европа. Дали обаче ще са шампиони - трудното предстои.

Пълен репортаж от мача вижте в Sportlive.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com