Рецептата от бабините тефтери за вкусни и сочни ягоди

2364
Рецептата от бабините тефтери за вкусни и сочни ягоди
Снимка: iStock

Всеки градинар мечтае за изобилна реколта от едри и сочни ягоди. За да ви помогнем в това усилие, представяме ви една рецепта, открита в бабините тефтери. Единственото нещо, от което се нуждаете, е чаша пепел. Тя ще насити почвата с полезни вещества и ще предотврати появата на някои вредители. Фосфорът и калият, които се съдържат в пепелта, са от ключово значение за здравето и растежа на ягодите.

Особено полезно е да подхраните ягодите с пепелта в началото на пролетта. За предпочитане е дървесната пепел, без добавки, за да постигнете най-добри резултати. За приготвяне на разтвор за подхранване на ягодите разтворете една чаша дървесен пепел в 10 литра вода. Получената течност се използва за поливане, като трябва да се внимава да не намокрите венчелистчетата с нея. Ефектът от това подхранване определено ще ви изненада. Растенията не само ще растат по-буйно, но и ще бъдат по-устойчиви на болести.

След такова подхранване, ЯГОДИТЕ ще дадат ТРОЙНА реколта

След подхранването с пепел, плодовете на ягодите ще станат по-едри, по-сочни и по-ароматни. Благодарение на този метод, вие ще се наслаждавате на прекрасни ягоди през цялото лято.

Пепелта - Тайната на успешната реколта от ягоди

Чудесата на природата са изключително полезни за нашите градини. Изборът на пепел за подхранване на ягодите ви предоставя множество ползи. Фосфорът, калият и другите полезни вещества, съдържащи се в пепелта, подхранват растенията и ги правят по-устойчиви на стрес и болести. Прилагането на разтвор от пепел на ягодите в началото на пролетта е от особено значение, тъй като това е периодът, когато растенията се нуждаят от допълнително подхранване, за да стимулират своя растеж и да се развият здраво.

Кой НЕ трябва да яде ягоди

Приготвянето на разтвора от пепел е лесно и достъпно за всеки градинар. Просто разтворете една чаша дървесен пепел в 10 литра вода и го използвайте за поливане на ягодите. Важно е да се уверите, че венчелистчетата на растенията не се намокрят с разтвора, за да се избегне появата на плесени и гъбички. След подхранването с пепел, растенията ще израстват по-буйно, листата им ще бъдат по-зелени и силни, а плодовете - по-едри, сочни и ароматни.

Нека не забравяме и за ползите от пепелта при борба с вредителите. Той предотвратява появата на някои вредители, които могат да нанесат щети на ягодите. Също така, пепелта подсилва имунната система на растенията, което ги прави по-устойчиви на болести и нападки от вредители.

Ако покриете почвата с това, реколтата от ЯГОДИ ще е ДВОЙНА

Подхранването на ягодите с пепел е една от най-простите и ефективни техники за постигане на изобилна реколта от едри и сочни плодове. Неговата полза е многостранна - от обогатяване на почвата с полезни вещества до подобряване на имунната система на растенията и предотвратяване на вредители. Пепелта е наш съюзник в борбата за успешното отглеждане на ягодите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Тази отвара от коприва за пръскане на домати върши истински чудеса

Може ли да се поливат доматите със студена вода?

Торене на картофите след поникване - ето как се прави

Торене на крушата с пепел - ето как се прави

Засаждане на тиквички - на слънце или на сянка е по-добре

Кога се прави торене на доматите с амониева селитра?

Как се прави отделяне на бебе орхидея?

Как се прави подсилване на домати с коприва?

До какво води прекалено поливане на домати?

Създайте уютна джунгла у дома, без да отделяте много време за стайните растения

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com