Actualno.com подкрепя Софийска опера за възраждане на културните ценности

11881
Actualno.com подкрепя Софийска опера за възраждане на културните ценности

През май в Софийската опера започва дългоочакваната Вагнерова фиеста. За първи път на Балканите се прави Вагнеров фестивал с всичките четири части от тетралогията.

По замисъл на режисьора и директор на Софийската опера акад. Пламен Карталов в тях участват само български певци - мнозина работят по цял свят, но идват в София, за да се включат в постановките.

Обявяват българския град за столица на културата през 2014

Кой български град е номиниран за европейска столица на културата ще стане ясно през септември 2014 година. Това съобщи във Варна между...

Софийската опера може да накара всеки българин да се гордее с нея, защото там се играят най-добрите спектакли, с най-добрите актьори.

„Средствата за национална култура у нас са под критичния минимум. Политическите класи нямат нито време, нито воля, нито необходимост да обърнат необходимото внимание към традиционни ценности на културата в България”. Това заяви директорът на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов пред „Академика”.

Actualno. com подкрепя каузата на „Софийска опера и балет” за възраждане на културните и духовни ценности. Actualno. com призовава всички любители на изкуството да продължат да подхранват страстта си, да се радват на невероятните постановки и да посещават Софийската опера.

Български фестивал представя родната култура в Турция

Български фестивал ще представи родната култура в Турция. Курортният град Аланя за втора поредна година ще посрещне гостоприемно изпълн...

Actualno. com и Софийската опера стартираха нова игра. Желаещите да участват трябва да отговорят във Facebook страницата ни правилно на въпроса През коя година за пръв път е поставена в България операта на Рихард Вагнер "Рейнско злато"?. Те ще имат възможността да спечелят 2 билета за премиерата на операта „Залезът на боговете”.

Участвайте в играта ни ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини