X
 
 

Момче от Кърджали намери портмоне с голяма сума пари и го върна

17652 7
Момче от Кърджали намери портмоне с голяма сума пари и го върна
Снимка: ОДМВР Кърджали
Директорът на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Атанас Илков връчи почетна грамота за доблестно поведение на Сердар Мехмед, ученик в трети клас в ОУ "Д-р Петър Берон" в Момчилград.

Момчето заслужи признанието за достойна си постъпка - преди дни намерил на пешеходна пътека в Момчилград портмоне с 950 евро, 275 лв., 130 турски лири, лични и банкови документи и незабавно го предал в полицейското управление

Полицаи се свързали със собственичката на изгубените пари и документи, която се върнала от пътуване за Германия. На събитието в полицейското управление в Момчилград присъстваха майката на момчето - Шенгюл Мехмед, Севгюл Вели, помощник-директор в училището, в което учи Сердар, и полицейски служители.

Много се надяваме този добър пример да намери своите последователи сред съучениците на Сердар, а и сред всички граждани в обществото ни, каза старши комисар Илков при връчването на почетната грамота.

Той поздрави майката и учителите за чудесния резултат във възпитанието на детето и отбеляза, че честността, почтеността и добрите дела винаги имат смисъл и представляват стойностен модел на поведение.

Освен добър ученик Сердар е и активен спортист - намерил портмонето на връщане от тренировка по тенис и заедно с майка му го отнесли в полицейското управление.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Октомври 5 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  Това дете няма ли родители да му обяснят колко античовешко е да се взима каквато и да е било награда от държавата тормозена от Антинародната клика 10111989 ? А , това дете няма ли сетива и сам да стигне до подобни изводи ? Седи и се пъчи с някакъв лист даден му от държавата която му е откданала почти всичко. Жалка работа.
 • муспи 5.1 муспи преди 6 дена Профил на трол?
  Не се ядосвай, такъв случай не е имало. Редакционна статийка от цикъла "Геноцид на българите". Имало е известни търкания - защо точно в Кърджали, а не в Шумен или Разград - все патриотични градове за слава на Алаха? Детето е типично делиорманско прасе, на което мюфтията и кмета са казали - сега ще ти дадат един подарък и ще те снимат за една работа, малък си да я знаеш, от теб се иска да не говори виж още ›› ш, а само да се усмихваш.
  : 0 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Все по-често се появяват такива новини и това може само до радва всички нас! Може би има бъдеще за държавата, тези честни деца са пример за всички- БРАВО НА ДЕТЕТО и поздравления за възпитанието му!!!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Подравления преди всичко на родителите,които са го възпитали,на учителите и дори на неговите приятели,защото това поведение се изгражда с години.Сердар е дете за пример!
 • Киро 2 Киро преди 1 седмица Профил на трол?
  На това дете АЛАХ му прави подарък ама намесила се майката.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Браво на момчето. Така се прави!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Браво на момчето, на родителите и учителите!!! Трудно се намират хора с такова възпитание в нашето съвремие, но макар и малко, именно те проправят пътя към доброто на бъдещите поколения - дано да ги има повече в бъдеще! Точно това показва, че сме възпитана и развита нация.
  : 3 !
Последно в Актуално