Търсят най-благородните каузи за 2018 г. в Асеновград

2375
Търсят най-благородните каузи за 2018 г. в Асеновград
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Стартира традиционният конкурс за доброволчество „Донка Пашкова“ в Асеновград. Чрез него се търсят и награждават добри каузи, извършени от доброволци на територията на общината.

Номинирани в конкурса могат да бъдат всички асеновградски организации, групи или личности, които през 2018 г. са реализирали инициатива с помощта на доброволци, без значение от целта, начина, източниците на финансиране и броя и възрастта на участниците. Условие е каузата да е осъществената в последната една година и да е била насочена към местната общност.

Варна е лидер в областта на доброволчеството у нас

Варна е водеща в България в създаването на условия за рaзвитие на доброволчеството, съобщи Община Варна. Това стана ясно по време на к...

Целта на конкурса е да бъдат популяризирани доброволческите прояви в община Асеновград и да се стимулират повече хора да вършат добрини и да помагат на познати и непознати. Номинираните инициативи ще бъдат оценявани от специално жури, според значението им за хората в общността и броя на участниците. На победителите ще бъде връчен приз „Донка Пашкова” (на името на първата щатна библиотекарка в Асеновград, посветила голяма част от живота си на доброволчеството).

Инициативи могат да бъдат номинирани и изпращани на e-mail: gbph@abv.bg, до 03.12.18 г. (понеделник). Победителите ще бъдат наградени на 07.12.18 г. (петък) на специална церемония в Градска библиотека „Паисий Хилендарски”– Асеновград. Повод за провеждането на конкурса е 5-ти декември – Световният ден на доброволеца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com