Директорът на бежанския център в Харманли: Пречката да затворим са човешките права

1957
Директорът на бежанския център в Харманли: Пречката да затворим са човешките права
Снимка: Facebook профил Бойко Борисов

Хората, които търсят закрила, не се третират като престъпници и затова регистрационно-приемателните центрове са от отворен тип. Пречката центровете да са от затворен тип е спазването на човешките права. Това заяви Димитър Захариев, директор на бежанския лагер в Харманли.

Захариев обяви, че в момента ударно се строи ограда при лагера в Харманли. Десетки снимки показаха, че ограда край този лагер на практика няма. Сега там работели 300 души. Очаква се до четвъртък т.е. до 1 декември оградата да бъде завършена. С напредъка се похвали и премиерът Бойко Борисов, който публикува снимки на строежа на оградата във Facebook профила си.

До четвъртък оградата на лагера в Харманли ще е готова

До четвъртък всички участъци от оградата на регистрационно-приемателния център в Харманли ще бъдат затворени и укрепени, съгласно указа...

Захариев добави пред Нова телевизия, че афганистанците от Харманли ще бъдат изведени и настанени в центрове от затворен тип, които са към Агенция „Миграция”. Лагерът при Любимец ще приеме също мигранти от Харманли – около 400 души.

Ако вътрешният министър е казал, че сме подклаждали протестите в Харманли, е крайно несериозно. Ние организирахме протест – публично поискахме този протест, включи се лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Лагер от закрит тип добре – само че ние сме от закрит тип. Месеци наред се крие, че се подвиква по жени, има побоища между мигрантите. Какво трябваше да се случи, за да бъде закрит лагерът в Харманли, попита Каракачанов.

Същевременно лидерът на ВМРО определи за правилна реакцията на Бойко Борисов по отношение на кризата в Харманли. Правителството прави това, което настоявахме да се прави – лагери от закрит тип при границата. Това е правилната политика, подчерта Каракачанов. На въпрос дали е нормално 3000 души да бъдат затворени, Каракачанов отговорно заяви: "Нормално е". Имаше наръгани и убити, добави той, като според него е нормално това да се случва, когато в ограничено пространство съжителстват араби и афганистанци – хора от различен етнически тип по неговите думи.

Според Каракачанов проблемите може да се решават само по един начин и България може да потърси и получи помощ само от Вишеградската четворка. Сръбската граница става все по-непропусклива, остават още 20-тина километра от оградата ни - трябва да се завърши и да има повече охрана от армията, добави лидерът на ВМРО. Той подчерта, че мигрантите не били екскурзианти и не можело да искат коридори към Сърбия и Западна Европа, за да отидат там.

Афганистанецът Бахир: Не съм горил българското знаме, напротив - исках да го запазя

"Не съм хвърлял в огъня българското знаме. Аз го свалих от пилона в бежанския център, за да го запазя и предам на полицаите. Не видях к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ХАСКОВО:

С водосвет и прерязване на лента откриха официално изцяло ремонтирания Културен дом „Химик” (СНИМКИ)

Кметът на Ивайловград със специална покана за спектакъл по стихове на Ивайло Балабанов

Петър Чухов е новият лауреат на Националната литературна награда "Пеньо Пенев"

Mъж с нож обра офис за парични преводи в Хасково, задържаха го

ВАС окончателно: Изборите за общинари в Димитровград са недействителни, ще има рокада

Първият щъркел долетя в хасковското село Подкрепа

Сигнал за бомба евакуира училище в Димитровград

Условна присъда за нападение над спешен медик в Хасково

Първа инстанция: Изборите за общински съветници в Хасково са недействителни

BILLA отвори нов магазин в Хасково

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com