Грабителите, заплашили с моторна резачка възрастна двойка, са осъждани

18433
Грабителите, заплашили с моторна резачка възрастна двойка, са осъждани
Снимка: БГНЕС

Затворът не служи като превъзпитателна институция, а като училище за престъпници. Това заяви пред Нова телевизия адвокат Ивета Анадолска във връзка с ужасяващото отпреди няколко седмици престъпление, при което възрастна двойка в село Малко Градище беше жестоко пребита и заплашвана с моторна резачка.

Какво се оказа – трима души са заловени за престъплението, като тарторът им – 24-годишният Стойко Огнянов, е заподозрян за 24 кражби. Съучастниците му – Иван Георгиев, на 44 години и Васил Атанасов – на 30 години, са осъждани за кражби и хулигански действия. В къщата на Васил е намерена въпросната резачка, но той отрича да познава другите двама. Телефонът на възрастното семейство пък е намерен в заложна къща в Хасково. Стойко познава имота, защото синът на възрастните хора го е наемал за по 50 лева на ден да изкопае канал в градината. Пред съда той заяви, че съжалявал за случилото се и че жестокият побой срещу 82-годишния мъж и 77-годишната му жена станал, защото тримата били пияни.

Крадец отмъкна четка за тоалетна във врачанско село

Сръчен апаш отмъкнал пари и злато от къща в село Баница, но не подминал и уреда за чистене на двете нули, съобщава kmeta.bg. Крадец ош...

Има една група хора, които са направо маргинализирани, заяви икономистът Мика Зайкова. Това вече е начин на мислене и характер. Бизнесът стана алчен – виждате как такива ценности се прибират от заложни къщи без въпроси. Крадците нямат ценностна система. Ние унищожихме една ценностна система и не я заменихме с друга, категорична беше Зайкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Хасково