МФ мисли за шефа на свиленградската митница като "изолиран случай"

20184
МФ мисли за шефа на свиленградската митница като "изолиран случай"
Снимка: Actualno.com/Борислава Георгиева

"Изолиран случай" - така финансовото министерство определи арестът на временния шеф на свиленградската митница Тодор Караиванов. Министерството на финансите оценява като недопустими и неприемливи неговите действия.

След часове на мълчание стана ясно, че срещу Караиванов е образувано досъдебно производство за "подкуп". Подозира се, че Караиванов си е затварял очите за контрабанда.

Нов арест в митниците - на временния шеф на свиленградската митница

Проблемите в митниците нямат край. След като преди вече почти девет месеца беше арестуван заместник-директорът на Митница Свиленград Ге...

Операцията срещу Караиванов била реализирана при излизането му от работа в управлението на ведомството в кв. "Гарата" в Свиленград. Там има и полицейска лаборатория, от което може да се предполага, че е възможно той да е задържан с белязани пари.

"Подкрепяме безусловно всички предприети от компетентните органи действия, разкриващи, доказващи и предотвратяващи корупционни практики на всички нива в администрацията и ще продължим да бъдем нетолерантни към тях. Изолираните случаи, какъвто е настоящият, няма да ни разколебаят да продължим да се борим с корупцията, независимо от къде се проявява тя – от страна на държавната администрация или от частния сектор. Случващото се е доказателство за усилията на цялата държава да се изкоренят натрупалите се пороци. За разработката и срока на реализация своевременно е бил уведомяван министър-председателят Бойко Борисов", казват от финансовото министерство, по чиято шапка е Агенция "Митници".

Според Григор Здравков от Легия "Антимафия" първата акция срещу корупцията в митница "Капитан Андреево" беше проведена от ГДБОП и Цветан Цветанов през 2010 година. Тогава бяха задържани няколко десетки митничари, които нерегламентирано събираха пари. По това време Тодор Караиванов беше шеф на митница "Свиленград", след спечелен конкурс. Тогава г-н Ваньо Танов каза за него, че е професионалист и, че задържаните митничари са действали без негово знание, каза Здравков пред ПИК.

Финансовото министерство казва, че ще продължи да работи за повишаване на събираемостта на приходите. По предварителни данни, резултатите от работата на приходните агенции показват повишаване на събираемостта през месец януари 2015 г. спрямо януари миналата година. Това е индикатор, че работата в агенциите е в правилната посока.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com