Обновяват хасковската Спешна помощ с евросредства

4020
Обновяват хасковската Спешна помощ с евросредства

Възможността за обновяването и модернизацията на сградния фонд и оборудването в системата на спешната помощ на територията на Хасковска област бе обсъдена на работна среща в Хасково със заместник-министъра на здравеопазването Адам Персенски, областния управител Добри Беливанов, представители на общини от областта, директора на РЗИ д-р Соня Димитрова и началника на ЦСМП Хасково д-р Петя Радева.

Министерството на здравеопазването е определено за конкретен бенефициент по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. В тази връзка се предвижда изпълнението на голям инвестиционен проект за филиалите на ЦСМП. Проектът ще включва извършване на инвестиции в 28 ЦСМП, 170 филиали и 34 спешни отделения в държавните лечебни заведения. В изпълнение на дейностите ще бъде изграден нов или ще бъде ремонтиран съществуващия сграден фонд, както и ще бъде осигурено цялостно оборудване и обзавеждане, съгласно изискванията на медицинския стандарт за спешна медицина и на действащата нормативна уредба в страната.

Адам Персенски става зам.-министър на здравеопазването

Управителят на Многопрофилната болница за активно лечение/МБАЛ/ в Ардино Адам Персенски става заместник-министър на здравеопазването. Т...

До края на септември общините имат срок да дадат своите предложения - за реконструкции на съществуващ сграден фонд, за терени за изграждане на изцяло нови помещения на ЦСМП и филиали и т.н.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com