Пощата в Хасково отново работи

564
Пощата в Хасково отново работи
Снимка: БГНЕС

Централният клон на пощата в Хасково, който беше обран рано тази сутрин, отново работи. Вече е възстановено изплащането на пенсиите и гражданите ще могат да ползват всички видове пощенски услуги, съобщи ръководителят на Областната пощенска станция Въчка Иванова пред БНР.

От прокуратурата обясниха, че няма да обявят липсващата сума, заради воденото следствие. Следобед започна изплащането на пенсиите в централния клон на хасковската поща. Полицията издирва престъпната група. Продължават разпитите на криминално проявените в региона, на пощенски служители и охранители

Обраха пощата в Хасково

Обраха Централната поща в Хасково. Крадци нахлули в сградата и откраднали пари. Инцидентът е станал тази нощ, но все още няма официална...

"Става въпрос за добре подготвена група. Имали са достатъчно информация да извършат престъплението", коментира директорът на РДВР в Хасково Ангел Цанков.

Крадците са проникнали през оградата в задната част на сградата, след като са я срязали с флекс. След това са влезли през служебния вход, като са счупили патрона на вратата. Охранителят, който е бил на дежурство вътре в сградата, е бил завързан от крадците и залят с препарат "Белина". След това нападателите са демонтирали охранителните камери. След като са взели парите, те са се опитали да заличат следите. В касовото помещение и коридорите, по които са минавали, е разлят препарат. Посипали са навсякъде и косми, с които са се снабдили предварително от фризьорски салон. Сигналът за обира е бил подаден в 4.30 часа от случаен минувач, който чул виковете на завързания охранител. Състоянието на пострадалия охранител е добро.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com