5 доказателства, че динята е супер полезна

13504
5 доказателства, че динята е супер полезна
Снимка: iStock/Guliver

Лятото няма как да мине без динята. Този сочен плод ни разхлажда в горещите дни и е един от любимите плодове на много хора. Но динята крие в себе си много повече.

Тя е един от най - вкусните и полезни летни плодове. Съдържащ изключително много вода, този плод е използван като източник на вода в пустините. В света има повече от петстотин сорта диня, между които можете да избирате.

Как да изберем най-вкусната диня в магазина

Лятото няма как да мине без динята. Този сочен плод ни разхлажда в горещите дни и е един от любимите плодове на много хора. Но динята к...

Знаехте ли, че освен червена, има розова, жълта, бяла и оранжева диня. Също така съществуват и дини без семки. Страхотно, нали? Днес ще ви дадем малко повече информация за динята и защо тя е не само вкусен, но и много полезен плод.

Ето ги и тях:

1. Състава на динята - 92 % от масата на динята е вода. Може би до сега не сте чували това, но дори семките на динята са доста полезни. Те съдържат белтъчини и мазнини. Динята е богата на изключително много полезни вещества, от които имате възможността да се възползвате през летния сезон.

2. Нискокалорична е - Поради високото съдържание на вода, динята е изключително нискокалорична. Съдържа само 80 калории в 100 г. Това е плод, с помощта на който, много лесно можете да се отървете от излишните килограми.

Шокиращите последствия от яденето на диня

Динята е вкусен и освежаващ плод, който е много често консумиран през лятото. Той съдържа само 46 калории на 100 грама, но е с високо ...

3. Ниско съдържание на въглехидрати - Динята е подходяща дори за диабетици, които трябва да ограничават приема на въглехидратите. Динята съдържа фруктоза, която е доста полезна за тялото ви. Тя подобрава работата на черния дроб и спомага за усвояването на хранителните вещества от организма.

4. Подходяща при проблеми с отделителната система - С помощта на динята, можете да изхвърлите всички токсични вещества от тялото си. Тя ще ви помогне дори в борбата със заболявания на черния дроб и жлъчката. Динята ще ви предпази от полявага на камъни в бъбреците.

5. Подходяща при запек - Ако страдате от запек, било то хроничен или не, динята е плодът, който може да ви помогне. Това е така, защото тя съдържа голямо количество магнезий и фина целулоза. Ще регулира перисталтиката на червата и ще стимулира отделянето на жлъчен сок. По този начин ще можете бързо и лесно да се справите със запека, без да се налага да приемате медикаменти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кои витамини са най-подходящи за прием през пролетта

Това е най-добрата ядка за сърцето и костите на хората над 50 години

Витамини - сутрин или вечер е най-добре да се пият

Лекар: Хората с тези заболявания НЕ трябва да ядат фурми

Коя е най-добрата ядка при висок холестерол и по колко трябва да се яде на ден

Сирене - лекар разкри как влияе на черния дроб

Свободните захари повишават риска от сърдечно-съдови заболявания

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com