8 причини да пиете по чаша вода след сън

16307
8 причини да пиете по чаша вода след сън
Снимка: cocoparisienne / Pixabay

Вероятно неведнъж сте се възхищавали на невероятната фигура и перфектно изпънатата кожа на жителките на Япония. Това не се дължи само на генетичен материал, но и на един лесен ежедневен ритуал, който те спазват стриктно. Става дума за пиенето на чаша вода веднага след ставане от леглото сутрин.

За нормалното функциониране на организма е нужно да се поддържат непрекъснато водните му запаси. Ако дълго време тялото ни стои дехидратирано, може да се стигне до редица неприятни заболявания като колит, ревматоиден артрит, хемороиди, хипертония, синузит, дори и някои видове рак.

Препоръчително е сутрин, веднага след събуждане, да пием по една чаша вода. Закуската трябва да е едва 45 мин след водата. Защо е нужно да правим това.

1. Възстановяват се водните запаси на тялото

Какво се случва с тялото ви след дехидратация, без да подозирате

Тялото и органите ни се състоят предимно от вода и ако трябва да сме по-точни, в белите дробове се съдържа около 85% вода, в мускулите ...

Рехидратацията на тялото е жизнено необходима след дългия сън. Клетките ще са доволни на количеството хидратация, получено от чашата вода.

2. Премахва повечето от токсините в организма

След като клетките в тялото ви са подхранени, по-лесно ще може да се изчисти от натрупаните токсини. Освен че тялото ни се възстановява по време на сън, токсините се освобождават и точно чашата вода, изпита след сън, ще подпомогне този процес. Закуската ще бъде максимално ефективна след водата.

3. Нормализиране на метаболизма

Водата ще задвижи и метаболитните процеси в организма, а това ще задейства свалянето на излишните килограми. Няма и да бъдете гладни, когато преминете към закуската.

Чесън, мед, лимон и вода – защо се нуждаем от тези съставки

Ако искате да се предпазите от всички онези настинки и грипове, които са част от студените месеци, трябва задължително да подсилвате им...

4. Подпомага мозъчната дейност

Тъй като 2/3 от мозъка е вода, дехидратацията действа много зле на мозъчната ни дейност. За сте максимално продуктивни през деня, добре концентрирани и без главоболие, не забравяйте чашата с вода след ставане от сън.

5. Лечение на запек

Дехидратацията е една от главните причини за появата на запек. Водата ще задейства перисталтиката на червата, няма да се оплаквате от киселини и проблеми с храносмилането.

6. Хубава кожа

Диетолог назова напитката, която помага при отслабване

Желаещите да отслабнат и да се погрижат за своето здраве хора трябва да пият по чаша вода преди всяко хранене, съветва британският лека...

Когато кожата е дехидратирана, тя лесно се сбръчква и образува видими пори. Учените са на мнение, че пиенето на ½ л вода преди хранене ще задейства притока на кръв към кожата, което ще ѝ даде блестящ и хидратиран вид.

7. Без притеснения за вероятност от инфекции на бъбреците или пикочните пътища

По-малка вероятност от образуване на бъбречни камъни има при редовното пиене на вода след ставане. Същото важи и за инфекциите на пикочните пътища. Приемът на вода на гладни разрежда киселините, които са отговорни за появата на камъни в бъбреците. Тук трябва да се подчертае, че през целия ден е нужно пиене на вода, не се ограничавайте сами с изпитата след сън.

8. Устойчива имунна система

Поетата вода на гладно ще подпомогне правилното функциониране на лимфната система. Така защитните сили на организма ще се увеличат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Само 1 лъжичка от това на ден ускорява метаболизма и помага за отслабване

Тази ядка сваля холестерола - яжте я веднага след ставане от сън

Ябълков оцет за сваляне на пикочната киселина - как се пие

Всички ядем тези храни, но те влошават паметта

Мазните храни, които са полезни за кръвното

Кой е най-добрият лек за схванат врат

Това са най-добрите храни за забавяне на стареенето

Лекар: Сутрин НЕ ставайте от леглото, докато НЕ направите това

Витамините и храните, които разреждат кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com