Детокс диета - какво прави и колко дълго да я правим

11523
Детокс диета - какво прави и колко дълго да я правим
Снимка: iStock/Guliver

Това не е самата диета, детоксикацията е възможна при всяка диета, която отговаря на ползите от детоксикацията на тялото от токсини и токсични отпадъци, които се натрупват в тялото ни. Тези отпадъци могат да бъдат от всякакъв вид и не са изключително от храна.

Много хора все още се чудят от какво се състои детокс диетата. В този текст ще видим какво представлява детокс диетата, за какво е тя и какви са нейните ползи. Това не е диета, която ни продават, а начин да осъзнаем нашата диета. Това е важно за нас, ако искаме да водим здравословен начин на живот. Ние ви показваме как да го направите и защо е важно да го направите.

Еднодневна детоксикация? Ето как става

Яли сте прекалено много, чувствате се издути или усещате тежест в стомаха? Значи е време за една лека детоксикация. Чрез нея ще изчисти...

Какво е детокс диета?

Детокс е популярното съкращение, което означава „детоксикация“ и се основава на отговорна диета, при която консумираме храни, които помагат на тялото ни да се детоксикира. Детокс от какво? Оказва се, че чрез всичко, което влагаме в тялото си, могат да се натрупват токсини и химикали, които постепенно ни влошават. Главно чрез диета, богата на мазнини от животински произход, особено с нездравословна храна, но също така и с въздуха, който дишаме, който съдържа замърсители, тютюнев дим и много от лекарствата, които приемаме.

Процесът на детоксикация неутрализира токсичните отпадъци, които се натрупват в телата ни чрез процес на химическа трансформация, който ги трансформира в относително безвредни компоненти, които ще бъдат елиминирани от тялото чрез изпражнения или урина.

Има детокс диети, предназначени изключително за елиминиране на токсините от определена част от тялото. Например проблеми с дебелото черво, храносмилателната система или черния дроб. Има храни, които изключително помагат за подобряване на състоянието и функциите на тези органи по-специално.

Кога и как разбираме, че е време за ДЕТОКСИКАЦИЯ?

Всеки знае, че детоксикацията е изключително полезна за здравето, поддържа кожата красива и благодарение на нея успяваме да се лишим от...

Има голям брой детоксикиращи храни, които могат лесно да бъдат намерени. Когато започнете детокс диета трябва да знаете, че тя има два етапа през които задължително трябва да преминете. Първата от тях е пречистващата фаза, която настъпва в началото на дейността. Вторият е стадият, известен като антиоксидант. Това е този, който постига пълно отстраняване на "боклуците"от организма и е най-дългият етап. Тези процеси могат да се редуват помежду им.

Колко време отнема детокс диета?

Обикновено не трябва да надвишава 21 дни. Тази диета се състои от провеждане на рутина, базирана на плодове и зеленчуци, като също така се добавя голям прием на течност. В крайна сметка този тип диета се налага, тъй като редовно консумираме нездравословни храни, които нямат естествения капацитет да детоксикират тялото ни, а да го натоварят още повече.

Препоръчително е да започнете детоксикационна диета, като преди това сте разговаряли с личния си лекар. Във всеки случай е добре да запомните, че основата на доброто здраве е в промяната на нашите навици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com