X
 
 

Има ли вече пробив в изработването на ваксина срещу коронавируса?

1344 0
Има ли вече пробив в изработването на ваксина срещу коронавируса?
Снимка: Getty Images/ Guliver
Британски учен твърди, че е направил пробив в разработването на ваксина срещу коронавируса, като значително е намалил времето за разработка. Това пише изданието London Evening Standard, цитирано от агенция "Фокус".

Робин Шаток, ръководител на катедрата за лигавични инфекции и имунитет в „Импириал Колидж“ заяви, че е успял да съкрати времето, за да стигне до клинични изпитания от "две на три години до само 14 дни".

Коронавирусът в Русия - конспирации и лечение с водка

В Русия се разпространяват куриозни теории за коронавируса, където той вилнее главно в интернет. Този, който иска да избегне заразата т...

Той е на етап да започне тестване на ваксината върху животни още през следващата седмица, като през лятото ще бъдат проведени изследвания върху хора, ако е осигурено достатъчно финансиране. 

"Конвенционалните подходи обикновено отнемат най-малко две до три години, преди дори да стигнете до клинични изпитания", коментира още той. 

Ученият добавя: "Няма да е късно, ако това се превърне в пандемия и ако циркулира по света. Все още не знаем много за самата епидемия, така че през летните месеци може да отслабне, ако е като грип. Може да видим втора вълна на глобална основа и ако се появи ваксина, ще бъде наистина важно и тя ще бъде в състояние да се справи с това".

Припомняме, че междувременно броят на починалите в континентален Китай от вируса достигна до 563 души.

В Китай разработват "антивирусен" автомобил

Китайската компания Geely Auto е отделила 370 милиона юана (около 48 млн. евро) за борба с епидемията от коронавирус, която удари стран...

Още за коронавируса четете тук.

Actualno.com

Етикети: