Как да отслабнем лесно: 11 съвета, които ще преобразят фигурата ни

9263
Как да отслабнем лесно: 11 съвета, които ще преобразят фигурата ни
Снимка: iStock/Guliver

Днес отслабването е цяла индустрия. Продават се чудодейни билки, чайове, лекарства, които обещават сваляне на килограми. Всъщност, ако спазвате някои прости съвети, може да постигнете далеч по-желан резултат. Ето 11 съвета, които не са трудни за следване:

1. Пийте вода, особено преди ядене

Твърди се, че пиенето на вода води до отслабване и е точно така. Пиенето на вода повишава метаболизма с 24-30% за около 1 час, което помага да се изразходват повече калории. Ако пиете 500 мл вода половин час преди ядене, ще горите повече калории и ще отслабвате 44% повече от хората, които не пият вода.

2. Пийте зелен чай

Зеленият чай е изключително полезен, включително и при отслабване. Съдържа малко количество кофеин, както и мощни антиоксиданти, наречени катехини, които съдействат за по-бързо изгаряне на мазнини.

3. Намалете добавената захар

Добавената захар е една от най-вредните съставки в съвременното хранене. Консумацията на захар се свързва с увеличаване риска от затлъстяване. Опитайте се да намалите храните с добавена захар.

4. Яжте яйца за закуска

Яйцата съдържат много полезни хранителни вещества за организма, освен това са идеалният продукт за всяка диета за отслабване. Ако замените зърнената закуска с яйца, ще приемате по-малко калории през следващите 36 часа, което води до загуба на тегло и мазнини.

5. Намалете приема на преработени въглехидрати

Преработените въглехидрати включват захар и зърна без влакнестите си, хранителни части, сред които бял хляб, паста и тестени продукти. Консумацията на преработени въглехидрати повишава кръвната захар, което води до глад и увеличаване количеството на приеманата храна.

6. Дръжте до себе си винаги здравословни храни

Ако огладнявате често, се опитайте да приемате здравословни (и нискокалорични) храни - плодове, зеленчуци, ядки, кисело мляко, варени яйца. Хапвайте от тях при глад, а не вредни храни като пици, хамбургери, бисквити, сладкиши.

6 неща за отслабването, които никой не ти е казал

Спазването на диети е сложна задача. Нужни са голяма воля и желание за постигане на резултати. За жалост често точно волята ни липсва. ...

7. Използвайте по-малки чинии

Ако използвате по-малко чинии, автоматично ще приемате по-малко храна.

8. Яжте повече плодове и зеленчуци

Зеленчуците и плодовете са бедни на калории и богати на фибри. Съдържат голямо количество вода, което ви дава енергия и усещане за ситост. Включете зеленчуците във всяко едно хранене, а плодове може да хапвате винаги, когато изпитате глад.

9. Не пийте сокове и газирани напитки

10 мита за отслабването

Омръзна ли ви от безкрайните митове за отслабване, които само ви объркват и ви пречат да се избавите от излишните килограми? Някои хора...

Захарта е вредна, но захарта в течности е още по-вредна. Захарта в напитките е най-голямата пречка на всяка съвременна диета. Напитките, съдържащи захар, водят до 60% повишаване риска от затлъстяване при децата, ако ги пият всеки ден. Това важи за соковете и подсладените газирани напитки.

10. Правете физически упражнения

Практикувайте аеробни упражнения, фитнес или всякаква гимнастика, която ви харесва. Качвайте стълби вместо да ползвате асансьор, вървете колкото може по-често пеша. Физическите упражнения подпомагат отслабването, повишават нивото ви на енергия и предотвратяват стреса.

11. Не спазвайте диети, а се хранете здравословно

Един от големите проблеми на диетите е, че не са ефективни за дълго време. Хора, свалили много килограми с диети, след това бързо ги възстановяват, т.нар „йо-йо ефект“. Вместо да спазвате диети, хранете се здравословни, движете се повече, спете пълноценно и резултатът няма как да закъснее.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Само 1 лъжичка от това на ден ускорява метаболизма и помага за отслабване

Тази ядка сваля холестерола - яжте я веднага след ставане от сън

Ябълков оцет за сваляне на пикочната киселина - как се пие

Всички ядем тези храни, но те влошават паметта

Мазните храни, които са полезни за кръвното

Кой е най-добрият лек за схванат врат

Това са най-добрите храни за забавяне на стареенето

Лекар: Сутрин НЕ ставайте от леглото, докато НЕ направите това

Витамините и храните, които разреждат кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com