Лечебните свойства на музиката

18716
Лечебните свойства на музиката
Учени са установили, че музиката има шокиращо влияние върху нашите тела

Музиката е способна да пребори инфаркт и помага на хора, които частично са загубили зрението и говора си. Пациенти с увреждания в лявата половина на мозъка, които не могат да говорят, успяват да пропеят след като слушат музика. След това е само въпрос на време и практика да започнат да произнасят изречения, съобщава cracked.com.

Успешната терапия чрез слушане на мелодия или пеене е възможна. Именно лявата част на мозъка е отговорна за езика и речта, но музиката „живее” в дясната половина. Така, при случай на инфаркт, човек може да тренира двете си половини, асоциирайки музиката с езика.

10 града за влюбените в музиката

Те искат да вкусят от вълшебството на местното творчество, където и да отидат. Независимо дали със семейството си искате да научите по...

Слушането на каквато и да е музика (стига да не е ужасна за вашите разбирания) има допълнителен ефект, тъй като приятната музика освобождава допамин, което помага на определени части от мозъка ви да функционират по-добре, ако са били увредени.

Доказано е, че музиката намалява симптомите на абстиненция, успокоява и помага за добра релаксация. Писането на песни помага за освобождаването от негативни емоции.

Музиката пряко засяга химикали, наречени невротрансмитери, които предават информацията в главата ни. Наркотиците действат по подобен начин, с изключение на това, че правят мозъка мързелив. Когато човек спре да приема наркотици, мозъкът не произвежда достатъчно химикали, защото е свикнал да разчита на наркотика.

Музиката също така помага за укрепването на имунната система и намалява стреса. Като допълнителен бонус, ако слушате хорова музика редовно, сте имунизирани срещу болестите, предавани по полов път.

Американски учени излекуваха ХИВ-позитивно дете

Учените са една крачка по-близо до побеждаването на вируса на СПИН. Американски медици потвърдиха, че са излекували ХИВ позитивно бебе ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com