Лекар: Всяка сутрин яжте на гладно по лъжица от това и ще свалите холестерола

30619
Лекар: Всяка сутрин яжте на гладно по лъжица от това и ще свалите холестерола
Снимка: iStock

Високият холестерол често води до сърдечно-съдови проблеми, включително инфаркт. Регулирането на нивата му е от съществено значение за цялостното здраве. В случая на помощ идва една натурална съставка. Достатъчно е да се приема по 1 лъжица от нея на гладно. Това ще се отрази положително не само на нивата на холестерола, но и на много други органи и системи.

1 лъжица зехтин на гладно сваля холестерола

Зехтинът екстра върджин се произвежда без използването на топлина или химикали, което помага да се запазят хранителните вещества и полезните за здравето съединения в него. Той съдържа много полезни за здравето съединения като полифеноли и антиоксиданти.

Въпреки че зехтинът има много ползи за здравето, важно е да запомните, че е с високо съдържание на калории. Една лъжица съдържа около десет грама и съдържа около 88 калории. Ако това количество ви изглежда много, можете да започнете и с чаена лъжичка сутрин.

Лекар: Този алкохол сваля холестерола и забавя стареенето

„Една супена лъжица зехтин сутрин на гладно помага на храносмилането. Помага да се отървете от запека“, споделя диетологът Василиса Пономарева.

Зехтинът е богат на ненаситени мастни киселини, които подпомагат растежа на чревните бактерии и стимулират чревната подвижност.

Внимание: Големите количества зехтин могат да причинят чревни проблеми. Ето защо трябва да консумирате тази мазнина в умерени количества и да се съсредоточите върху балансирана диета с високо съдържание на фибри. 

Зехтинът има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Проучването е проведено върху плъхове и показва, че тези животни, които са имали увреждане на черния дроб и са били хранени със зехтин екстра върджин, са имали значително увеличение на антиоксидантните ензими и съществено подобрение в здравето на този орган.

Яжте тази салата 3 дни и ще пречистите червата и кръвта си от всичко излишно

Зехтинът е същински лек за сърдечно-съдовата система. Съдържащите се олеинови киселини в него предпазват сърцето, понижават нивата на холестерола и поддържат еластичността на кръвоносните съдове.

Зехтинът се състои от 70 процента мононенаситени и 10 процента полиненаситени мастни киселини. Тази формула помага за понижаване на лошия LDL холестерол. Приемът на 1 лъжица зехтин сутрин на гладно балансира съотношението между лошия и добрия холестерол.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист! Предоставената в нея информация не може да се използва за самолечение!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с холестерола ви, ако всяка вечер ядете по 1 лъжица мед

Парвовирус B19 - какво трябва да знаете и как се лекува

Учени: Тази напитка може да замени частично инсулина

Най-добрата вечеря за възрастните хора - какви храни включва

Яжте чесън и мед на гладно за 7 дни и вижте какво ще се случи

Лекар: Само 100 гр от тази риба набавят дневната доза омега-3

Как да увеличите шансовете си за забременяване

Алергия към полени - видове и лечение

Варицела - хранене и препоръки какво да избягвате

5 "лоши" храни, които помагат за отслабване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com