Митовете за лимона, в които трябва да спрете да вярвате

3372
Митовете за лимона, в които трябва да спрете да вярвате
Снимка: iStock/Guliver

За лечебните свойства на лимона се говори много. Понякога дори му се приписват почти магически ползи. Предполага се, че този плод повишава имунитета, укрепва ноктите, почиства кожата и избелва зъбите.

Поради безбройните му ползи за здравето ни, ние го използваме почти ежедневно. Но малко хора са наясно с факта, че голямата част от свойствата на лимона са просто мит. Голяма част от тях дори не знаят как да изберат правилния плод. В случая е важно да се обърне внимание на кората на лимона - втривайки я в дланта си, тя трябва да остави остър цитрусов аромат. Недобре узрелият плод няма характерна миризма, но е по-полезен за диабетици.

8 безценни приложения на ЛИМОНА

Натуралният антиоксидант, или добре познатият ни лимон, се използва за лечение на различни проблеми от древни времена. Лимонът съдържа ...

Лимонът с по-тънка кора е идеален за добавяне към чай, а този с по- дебела кора е подходящ за добавяне към ястия.

Но освен за кулинарни цели, често използваме лимона и в грижата за себе си - за почистване на кожата на лицето и зъбите. Вярно е, че киселините, които се съдържат в него, помагат за премахване на роговия слой мъртви клетки. Но прекалено честата му употреба не е желателна. Голяма част от дамите са убедени, че ако имат мазна кожа, тогава би било добре всеки ден да мажат лицето си с лимон. Но това не е така.

Преди употреба на този плод е добре  да проверите дали сте алергични към него. Ако кожата ви не реагира, спокойно може да го използвате.

Лимоновият сок може да се нанася върху ноктите си, тъй като омекотява кожичките около тях.

Поставете лимон до леглото си и ще се изненадате на промените

Много е написано за това колко са полезни лимоните, заради високото им съдържание на витамин С. Вярвате или не, но слагането им в чай, ...

Няколко капки от него може да добавите и към водата за изплакване на косата, за да придобие по-голям блясък.

Но използването на лимон за избелването на зъбите е не само мит, а и метод, които може да ви навреди. Лимоновият сок взаимодейства с калция, така че ако имате достатъчно тънък емайл, употребата му може да провокира чувствителност на зъбите.

Друг често срещан мит е свързан с консумацията на водата с лимон на гладно всяка сутрин. Разбира се, това е полезно за поддържане на тялото в добра форма, но крие и някои рискове. Хората с чувствителен зъбен емайл, бъбречно заболяване, с язва на стомаха или тези с висока киселинност, може да навредят сериозно на здравето си, консумирайки вода с лимон на гладно. Дори за напълно здравите хора, водата с лимон на гладно може да провокира храносмилателни проблеми.

Диетолозите  не съветват да добавяме лимон към чая или кафето  - от топлината на тези напитки витамин С се разгражда светкавично бързо. Следователно няма да извлечете никаква полза от добавянето на лимона. Но ако го добавите към салата си, ще си набавите куп полезни витамини. Важното е да не прекалявате с употребата му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com