Никога не правете това, ако имате алергии

2836
Никога не правете това, ако имате алергии
Снимка: Thinkstock

Британски учени, анализирайки данни от британската Biobank, потвърдиха съществуващото в науката мнение, че проявите на алергии често са придружени от психични разстройства. Математическата обработка на резултатите от генетичните анализи, произведена по метода на Менделова рандомизация, не разкриват причинно -следствена връзка между тези две групи заболявания. Изследването е публикувано в списанието Clinical and Experimental Allergy на Британското дружество по алергия и клинична имунология.

Предишни проучвания показват видима връзка между психичното здраве и често срещаните алергични състояния като астма, атопичен дерматит и сенна хрема, но естеството на тази връзка все още остава неясно. Освен това някои учени отбелязват, че хората с алергични заболявания като цяло са по -склонни към депресия, тревожност, биполярно разстройство и невротизъм, но това не означава, че психичните разстройства са причинени от алергии или обратно.

Как гроздето ни прави по-здрави?

Гроздето е плод, чиито свойства са оценени от хилядолетия. Това дълголетно растение предпазва от цивилизационни болести, вкл. срещу хип...

За да анализират независимо проявите на двете групи заболявания, изследователи от университетите в Бристол и Единбург използваха метода на Менделова рандомизация за обработка на данни за пациенти от UK Biobank. Това им позволи да идентифицират генетични варианти, които определят специфични алергични състояния, и след това да тестват за връзки с психични разстройства.

Оказа се, че стабилни връзки между алергичните заболявания и характеристиките на психичното здраве наистина съществуват, но те не се проследяват в специален причинно -следствен анализ, тоест никоя от групите заболявания не играе значителна роля за появата на другата.

"Открихме убедителни доказателства за връзка между фенотипове на алергични заболявания и депресия, тревожност, биполярно разстройство и невротизъм. Подобни връзки бяха установени между астма, атопичен дерматит, сенна хрема и фенотипове на психичното здраве. Но има малко доказателства за причинно -следствена връзка между тях”, пишат авторите на статията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com