Петте най-опасни мита за коронавируса, които върлуват из нета

9598
Петте най-опасни мита за коронавируса, които върлуват из нета
Снимка: iStock

В съвремието, в което сме заляти с купища информация ежедневно, е добре да можем да разграничаваме качествената такава от измислицата. Много често безброй хора стават жертви на измамници, взели парите им за некачествена стока. В интернет пространството има най-разнообразни начини, по които могат да ви заблудят. Нека видим обаче кои са 5-те най-опасни мита за най-актуалната болест - COVID-19. 

Коронавирусът се раздухва от фармацевтичните гиганти

Истината е, че за разпространяването на всякакви теории относно Ковид-19 инфекцията са виновни социалните мрежи, а не фармацевтичните гиганти. В стремежа си да получат повече гледаемост и познаваемост, всякакви онлайн медии и страници публикуват непрестанно информация, била тя достоверна или не.

Анонимен лекар: 300 лева - и си "ваксиниран". Колко българи имат фалшив Ковид-сертификат?

Срещу 300 до 600 лева в България можеш да получиш фалшив сертификат за ваксинация. Тези измами са много опасни, но държавата сякаш безд...

Ваксините ще ни погубят

В момента темата за ваксините е може би най-разпространената и съществуват редица мнения относно ваксинирането. Разпространени са много митове, които нямат нищо общо с истината според специалиста д-р Алексей Водовозов. Такива са например, че ваксините водят до безплодие в бъдеще, до редица странични ефекти, образуващи ракови клетки, убива се собствения имунитет, ваксината само може да навреди на млад и здрав човек. 

От всякакви болести ще ни спаси единствено алтернативната медицина

Поредният мит, който може веднага да бъде опроверган. Ако само от алтернативната медицина имаше ефект, тогава защо голяма част от населението вече се обръща към хомеопатията, аюрведическите лечения, остеопатията, натуропатията и дори уринотерапии? Те също показват отлични действия и целебни свойства. 

Ако ви убеждават, че само с една процедура и с един вид медикамент може да се излекувате от различни сериозни болести, не се поддавайте. Не може толкова светкавично да се справят с всичките ви проблеми.

Проф. Александрова: При Делта варианта рискът за болнично лечение е два пъти по-голям

"Огнище от Делта вариант сред неваксинирани общности може да натовари много повече здравната система, отколкото от Алфа варианта на Cov...

Друг вид измама е, когато се опитват да ви лекуват с биодобавки. Това не са медикаменти, а хранителни добавки, правите ли разликата?

Всякаква болест може да се разпознае по капка кръв или по очната зеница 

В днешно време всички изследвания са тясно специализирани, затова не може само с едно даване на кръв да проследим всички процеси в нашия организъм. Ако искаме да разберем в кое се корени проблема, трябва да изследваме с няколко уреда и различни части от тялото ни, не само кръвта – урина, магнитен резонанс и др.

Натуралното винаги е полезно 

Това не е точно така, защото именно чистите и натурални продукти, независимо дали в козметиката или в храната, предизвикват различни алергични реакции. Витамините също е добре да получавате от храната вместо да употребявате медикаменти и добавки от аптеката. Съветваме ви така, защото при консумацията на даден плод, вие не извличате само витамина от него, но и редица други полезни вещества, докато ако закупите витамини от аптеката, получавате само тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com