Почти всички спят в тази поза, а тя е най-опасната

15062
Почти всички спят в тази поза, а тя е най-опасната
Снимка: iStock/Guliver

По време на сън човек възстановява сили, почива си от работа. Ето защо избраната от вас позиция е много важна за съня. Оказва се, че има пози, които не бива да се заемат.

Последните изследвания на учените потвърждават, че има една позиция, която се счита за опасна.

Спането с притиснати към гърдите колене причинява болка в гърба и раменете. Това положение на тялото поставя много стрес върху ставите. Тази информация е предоставена от лекар от Американската академия по медицина на съня.

Хората, които спят в положение на ембрион, са изправени пред дихателна недостатъчност, недостатъчно снабдяване на мозъка с кислород.

По корем

Лекарите наричат ​​тази поза най-вредна за здравето. Докато почивате легнали по корем, гръбначният стълб страда, мускулите на врата се напрягат. Избирайки тази позиция, бъдете подготвени за изтръпване в раменете, нарушено кръвообращение.

В резултат на това след сън могат да се появят главоболие и летаргия. Лицевите тъкани не получават необходимото количество кислород, в резултат на това "торбички" се появяват под очите сутрин.

Лекар: Това е най-полезната позиция за сън

В интервю за „Аргументи и факти“ неврологът Евгений Соков разкрива коя позиция за сън е най-полезна, съобщава РИА Новости. ...

В едно проучване са участвали 670 души. Много хора, спящи по корем, сънували кошмари. Учените отдават това на задух по време на сън по корем.

Тази поза за сън е опасна за възрастните хора, тъй като може да доведе до инсулти, инфаркти. В това положение каротидната артерия е компресирана и белите дробове не могат да функционират нормално, работата на вътрешните органи се влошава.

На една страна

Британски учени твърдят, че нощната почивка от дясната страна е нездравословна. Тази поза води до проблеми с храносмилането.

Като аргумент специалистите цитират факта, че жлъчният мехур и черният дроб са разположени вдясно. Освен това се нарушава храносмилането и функционирането на лимфната система, повишава се киселинността в хранопровода и се увеличава вероятността от киселини.

Ето колко трябва да спите, за да сте здрави

Учените опровергаха широко разпространеното мнение, че се нуждаем от осемчасов сън. Нещо повече, според специалистите е мит, че съврем...

Сънят на лявата страна допринася за елиминирането на токсините. Тази поза подобрява сърдечната функция, облекчава напрежението от мускулите на врата и подобрява функционирането на лимфната система. Особено полезна за сън поза на лявата си страна е за бременни жени, защото гарантира потока кръв за плода.

Откриха продукт, който изненадващо намалява риска от преждевременна смърт

"Морска звезда"

Много хора обичат да спят с разтворени ръце. Невролог от клиника в Бирмингам твърди, че това положение на тялото причинява хъркане, води до дискомфорт, неприятна болка.

За да бъде сънят пълноценен и здрав, трябва да изберете правилната позиция на тялото. Най-добрият вариант е да почивате по гръб, на лявата страна. Сънят по гръб упражнява равномерно натоварване на сърцето, отпуска всички мускули.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Изследване дава отговор на въпроса: Трябва ли да се тревожим от пукането в коленете

Лекар разкри защо солта НЕ трябва да се слага в гореща храна

Железен имунитет през пролетта - лекар разкри какво трябва да се прави

Лекари: С този трик ще свалите кръвното за 2 минути

Кои са най-добрите ядки за отслабване и сваляне на захарта

Какви промени настъпват в кръвоносната система през пролетта и как ни се отразяват те

Учени: Този вид месо увеличава риска от рак на устата

Антибиотиците причиняват болки в стомаха - как да го възстановим

Яжте храната в този ред и няма да напълнеете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com