Ползите от пиенето на вода сутрин (ЧАСТ II)

8330
Ползите от пиенето на вода сутрин (ЧАСТ II)
Снимка: https://pixabay.com/

В продължение…

Защо да пиете вода сутрин

Чистата вода, приета на гладно, е едно от най-ефективните средства за оздравяване на цялото тяло. Представителите на алтернативната медицина предписват тази процедура като терапевтична терапия за различни заболявания. На първо място, това е най-доброто прочистване на организма от токсини, които в по-голяма степен попадат отвън. Шлаките в резултат на замърсената среда, също се пречистват. Човечеството плаща скъпо за комфорта: „мъртва“ храна, вредни битови химикали, багрила и добавки в храната и др. Всичко това съдържа отрови, които причиняват образуването на антитела.

Когато човек спи, тялото му работи, за да се отърве от всичко вредно, което е попаднало в него през деня. Чаша вода премахва тези токсини и всички органи се прочистват. Това има положителен ефект върху общото благосъстояние и външен вид. Така се подобрява състоянието на кожата и косата.

Сутрешният навик помага за стартиране на метаболизма, което със сигурност ще доведе до загуба на излишни килограми. Чаша топла вода, изпита на празен стомах, ускорява метаболизма с 20%. Това просто действие подобрява настроението и придава лекота. Разбира се, трябва също да се придържате към правилата на здравословното хранене и да давате на тялото физическа активност.

Водата активира кръвоносната система. В крайна сметка, кръвта е отговорна за елиминирането на биологичните отрови и транспорта на хранителни вещества в клетките.

Процедурата за сутрешно пиене има благоприятен ефект върху цялото тяло. Работата на лимфната система се стабилизира, имунитетът се укрепва.

Сутрешната вода на празен стомах е много полезна за храносмилателния тракт. След като попадне вътре, течността разрежда стомашния сок, стимулира образуването на необходимите ензими, понижава киселинността и нормализира храносмилателните процеси. Усещането за тежест в червата също изчезва, неприятните усещания отминават, коликите намаляват.

Какви проблеми решава чаша вода

Събуждането с главоболие и изпиването на чаша вода ще достави незабавно облекчение. Въпросът е, дали трябва да се направи от само себе си. Също така, това действие ще облекчи тахикардия, ще предотврати пристъп на епилепсия, гастрит, язвена болест.

Пиенето на вода на гладно е полезно и при:

Ползите от пиенето на вода сутрин (ЧАСТ I)

Ползите от пиенето на вода сутрин Човешкото тяло е 72% H2O, затова и вътрешното му снабдяване с вода трябва да се прави редовно, на ма...

колит;

туберкулоза;

артрит;

заболяване на бъбреците;

диабет;

ВиК Пловдив посочи причината да няма редовно вода в Калофер

Засушаването е причината за проблемите с водата в Калофер. Това е основното заключение, което се набива на очи от прессъобщение на ВиК ...

менингит;

астма;

мигрена.

Такъв навик ще помогне да се преодолее запекът, да се предотврати преждевременно стареене.

Убедени в ползите от пиенето на вода сутрин, мнозина се чудят колко чаши да консумират. Хубаво е след първата да минат 10 мин. и тогава да се приеме и втората. Невъзможно е да се каже еднозначно, дали е вредно да се пие повече.

Протест в Калофер - заради липсата на вода

Протест, приличащ на истински бунт, ще има в Калофер - заради липса на вода. Лично кметът на града Румен Стоянов се закани пред БНТ да ...

Всичко зависи от индивидуалните характеристики на организма. Постепенно може да се научите да консумирате до 4 чаши.

Не трябва, обаче да усещате дискомфорт. За да улесните пиенето, добавете лимон. Този цитрус алкализира тялото. Лечебните свойства на такава напитка се увеличават.

Внимание! Лимонената вода има противопоказания: киселинност и гастрит. В този случай пийте редовно H2O, може да добавите лъжица мед.

Отговорът на въпроса - добре ли е да пиете вода на гладно - се оказа изчерпателен, така че правете този ежедневен ритуал и бъдете здрави.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

При какви заболявания НЕ трябва да се яде кашкавал

Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com