Тайната за отслабване на всяка нация

2969
Тайната за отслабване на всяка нация
Снимка: iStock/Guliver

За съжаление не съществува „златно“ правило, което е универсално и помага за отслабване. Всички сме различни. Това, което при едни води до отслабване, може да не проработи при други. При някои хора наднорменото тегло е генетично заложено, при други то се дължи на хронични заболявания, а при трети на възрастта. Но не са за пренебрегване и някои географски фактори, които оказват влияние върху начина ни на живот.

Различните нации се борят със затлъстяването по свой начин, разчитайки на вековни традиции. Със сигурност ще ви е интересно да разберете кои са те.

Германия: обилна закуска

Германците следват златното правило „закусвай сам“. Страната се справя много добре с ограничаване на затлъстяването, отчитат данните на СЗО. Много диетолози напълно подкрепят немския подход. 

Питателната закуска, изобилстващи от витаминозни храни, ще даде на тялото ви заряд на енергия и жизненост. По този начин могат да бъдат избегнати спонтанните закуски и преяждането.

Но специалистите не могат да постигнат съгласие по въпроса за състава на самата закуска. Някои препоръчват консумацията на протеини, зеленчуци и здравословни мазнини сутрин. Германците са на мнение, че сложните въглехидрати трябва да наситят тялото с полезни вещества. Тяхната закуска включва зърнени храни, пълнозърнести препечени филийки, плодове и зеленчуци. 

Тайланд: пикантна храна

Жителите на слънчев Тайланд са класирани на 140 място по затлъстяване в класацията на СЗО. И всичко това, защото тайландците просто обожават пикантната храна. Те добавят подправки към всички ястия. Особена почит отдават на лютите чушки. Те съдържат вещество, наречено капсаицин. Това съединение подобрява метаболитните процеси в организма и намалява вероятността от затлъстяване.

Полша: домашно приготвена храна

Пет причини, поради които не можете да отслабнете

Повечето хора (и основно жените) искат да са слаби и стройни, за да се харесат на другите или да се чувстват по-здрави и силни, но имат...

Модата на заведенията за бързо хранене все още не е достигнала до поляците. Според статистиката само 5% от полските семейства харчат пари за храна извън дома. 

Турция: любов към чая

Висококалоричните храни и сладкиши са на особена почит в Турция. Освен това турците не са свикнали да се движат много. Консумацията на различните видове чай е причината те да останат в края на втората десетка от класацията на СЗО. Флавоноидите и антиоксидантите, открити в листата на черния и зеления чай, помагат на тялото да изхвърли токсините. Кофеинът, съдържащ се в тях, енергизира и подобрява метаболизма.

Унгария: маринована храна

В Унгария ситуацията със затлъстяването е по-добра, отколкото в САЩ, Австралия и Великобритания. И всичко това се дължи на любовта на унгарците към мариновани зеленчуци. Оцетът, който се съдържа в киселите краставички, оказва благоприятен ефект върху кръвното налягане. Освен това той понижава нивата на кръвната захар. Киселата течност намалява апетита и помага в битката с наднорменото тегло.

Топ диетолог каза кои са най-честите грешки при опитите за отслабване

Австралийската диетоложка Лора Форд обори три мита за отслабването и здравословното хранене, съветите й са цитирани от Daily Mail. 1. ...

Мексико: обилен обяд

Жителите на Мексико залагат на обилен обяд. Този навик им позволява да контролират ефективно глада си през останалата част от деня и да се справят с него с помощта на лека храна. И това е правилно, тъй като вечер работата на храносмилателната система се забавя. Също така, подобно на тайландците, мексиканците обичат пикантна храна. Тези два фактора са причината мексиканците да изостават значително от своите американски съседи по отношение на затлъстяването.

Исландия: морски дарове

В Исландия наистина има малко хора с наднормено тегло. И всичко това се дължи на факта, че исландците обичат да консумират морски дарове. В менюто им присъстват сьомга и риба тон, които съдържат мононенаситени мастни киселини. Те оказват благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система и намаляват нивото на "лошия" холестерол. Също така, омега-3 съединенията намаляват възпалението в тялото и  насърчават отслабването.

10 ТЕХНИКИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ, КОИТО НАИСТИНА РАБОТЯТ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Изследване дава отговор на въпроса: Трябва ли да се тревожим от пукането в коленете

Лекар разкри защо солта НЕ трябва да се слага в гореща храна

Железен имунитет през пролетта - лекар разкри какво трябва да се прави

Лекари: С този трик ще свалите кръвното за 2 минути

Кои са най-добрите ядки за отслабване и сваляне на захарта

Какви промени настъпват в кръвоносната система през пролетта и как ни се отразяват те

Учени: Този вид месо увеличава риска от рак на устата

Антибиотиците причиняват болки в стомаха - как да го възстановим

Яжте храната в този ред и няма да напълнеете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com