Този навик доказано намалява риска от преждевременна смърт

5932
Този навик доказано намалява риска от преждевременна смърт
Снимка: Thinkstock/Guliver

За любителите на фитнеса, които непрекъснато броят крачките си, ново проучване има добри новини за тези, които винаги намират време да правят още няколко всеки ден, съобщи Study finds.

Оказва се, че предприемането на повече крачки на ден може да ви помогне да живеете по-дълго. Нещо повече, изследователите казват, че няма значение дали ги правите наведнъж или на кратки порции, това просто може да намали риска от преждевременна смърт.

Проучването, включващо над 16 000 жени на възраст над 60 години, също така предполага, че 4500 крачки на ден са достатъчни, за да помогнат за удължаване на човешкия живот. В сравнение с това да не предприемат никакви крачки, изследователите установяват, че всеки допълнителни 1000 крачки допринасят за 28% намаляване на смъртността сред участниците в изследването.

Авторите на изследването помолиха участниците да носят устройство за отчитане на крачките за измерване на активността в продължение на четири до седем дни. Устройствата проследяваха всичко - от дълги разходки навън до такива като изкачване по стълбите. Жените, които са правили повече от 2000 стъпки дневно в непрекъснат ритъм, са показали 32% намаляване на риска от смърт. Предишен анализ на същите жени също открива, че тези, които са правили 4500 стъпки на ден, са имали значително по-нисък риск от смърт в сравнение с най-слабо активните жени.

„Технологичният напредък, постигнат през последните десетилетия, позволи на изследователите да измерват кратките прояви на активност. Докато в миналото бяхме ограничени само до измерване на дейности, които хората можеха да си припомнят чрез въпросник “, казва ръководителят на изследването Кристофър Мур, докторант по епидемиология в Университета на Северна Каролина, в съобщение за медиите .

Според клиниката Mayo средният американец прави между 3000 и 4000 крачки всеки ден. Това е еквивалентно на около две мили ходене. Макар че това може да звучи много, някои експерти поставят целта за върхова подготовка на около 10 000 крачки дневно .

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кои чайове ще ви помогнат в борбата с напълняване

Кои чайове са изключително полезни за здраво сърце

Кои са най-полезните чайове за черния дроб

5-те най-лоши закуски за здравето

Билката, която е полезна при почти всяка болест

Защо не е полезно да се ядат само плодове?

Плодовете, които НЕ трябва да се ядат след 50 години

Листата и цветовете на този плод са полезни за простатата - берете ги през пролетта

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Само 1 лъжичка от това на ден ускорява метаболизма и помага за отслабване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com