Затвор за режисьора на "Умирай трудно"

17109
Затвор за режисьора на "Умирай трудно"

Режисьорът на хитовите „Умирай трудно”, „ На лов за Червения Октомври”, „Хищникът” и др., Джон Мактиърнън, загуби съдебното обжалване и влиза в затвора за 1 г. за лъжливи показания пред ФБР, съобщи БГНЕС.

Мактиърнън бе осъден през 2010 г., след като се призна за виновен, че е излъгал за наемането на частния детектив Антъни Пеликано за подслушване на филмов продуцент. Той беше на свобода под гаранция, но Върховният съд отказа да преразгледа присъдата. След като излежи присъдата, Джон Мактиърнън ще бъде 3 г. под надзор.

Брус Уилис продава мотоциклети за благотворителност

Актьорът Брус Уилис продава мотоциклетите си, а приходите от продажбата ще бъдат предоставени на ветерани от войните и ранени войници...

Самият Пеликано беше признат за виновен в 78 престъпления през 2008 г. за получаване на лична информация за холивудски звезди, сред които и Силвестър Сталоун. Той излежава присъда от 15 г. затвор за рекет, заговор и подслушване.

Адвокатът на режисьора каза, че е подал молба присъдата да бъде намалена, защото не е доказано, че Пеликано е подслушвал продуцента. Мактиърнън обаче е признат за виновен за това, че е излъгал ФБР, а не за подслушване.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com