Наградаха русенски медици за Деня на Св. Йоан Рилски

4947
Наградаха русенски медици за Деня на Св. Йоан Рилски
Снимка: БГНЕС

Петима лекари бяха отличени за дейността си по случай Деня на Св. Йоан Рилски.

Зам.-председателят на РК на БЛС-Русе д-р Светослав Дачев връчи грамоти на личния лекар д-р Милена Иванова, на акушер-гинеколога д-р Венцислав Несторов, на гастроентеролога д-р Руслан Кулински, на кардиолога от извънболничната помощ д-р Славимир Татаров и началника на хирургията в Бяла д-р Пламен Маринов, предаде БГНЕС.

Община Русе с престижна награда от Съвета на Европа

Днес, на официална церемония по време на 12. Годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Р...

Наградите се присъждат ежегодно за различни специалности, като задължително сред отличените има и представители на болницата в Бяла.

„Искаме обществото да забележи тези наши колеги, тъй като голяма част от тях са тихи, работливи, които извършват огромно количество работа под формата на прегледи, операции и др., но остават полезрението основно на своите пациенти“, сподели д-р Дачев.

Въпреки празника бе направен и кратък анализ на състоянието на българското здравеопазване в момента, което не е никак добро. „Здравеопазването като цяло е в задънена улица, плавното плъзгане по наклонената плоскост започна да дава видим резултат това лято. Виждате една след друга много големи областни болници фалираха. Фалит дори е мека дума, защото те са с огромни дългове. Нямам идея как може да изплати 15 млн. дълг при положение, че тя заработва 6-7 млн. за една година. Положението със слабото финансиране дава един очакван от нас резултат, тъй като цената на клиничните пътеки от 2006 г. досега, специално при белодробните пътеки, се е повишила само с 25-30 процента. И ако минималната работна заплата тогава е била 160 лв., сега е 460 лв. и ще става 510 лв. Т.е. при 300 % увеличение на разходите за труд, които тези клинични пътеки трябва да генерират, имаме само 30 % увеличение на клиничните пътеки“, коментира д-р Дачев.

И още една награда бе връчена на днешния празник в резултат на инициативата на УМБАЛ-Русе „Златни ръце, добро сърце“, която се провежда за първа година. Пациенти и техни близки имаха възможност да определят най-добрия лекар в болницата, който ги е впечатлил с грижата, отдадеността и професионализма си. Гласуването във фейсбук и по имейл определи началникът на отделението по урология д-р Венцислав Георгиев да стане определен за Лекар на годината на УМБАЛ-Русе за 2017 г.

12 загинали и 336 ранени в катастрофи в Русенско от началото на годината

1065 пътнотранспортни произшествия, от които 248 тежки, с 12 загинали и 336 ранени – това е статистиката от началото на годината ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Земетресение близо до Русе

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе