Няма неразгледани молби на деца за лечение, увери проф. Пилософ

542
Няма неразгледани молби на деца за лечение, увери проф. Пилософ
Снимка: БГНЕС

Не е вярно, че Общественият съвет към Фонда за лечение на деца в чужбина (ФЛДЧ) не е разгледал всички молби на последното си заседание. Напротив, срещата беше удължена и 90 деца бяха разгледани едно по едно. Това каза пред bTV новият директор на Фонда проф. Владимир Пилософ.

Проф. Пилософ обясни, че от 100 деца, които кандидатстват, около 20 – 25 евентуално са за лечение в чужбина. Останалите се подпомагат за лечение в България,

Фондът за лечение на деца отлага шокиращ брой случаи

Лечението на 27 деца ще бъде финансирано от Фонда за лечение на деца, след като са били разгледани 95 заявления. Това стана ясно след д...

Новият директор посочи, че идеята е да се възстанови репутацията на ФЛДЧ и той да започне да работи по-ефективно, особено в медицинската област.

До този момент няма системен анализ на получения ефект от лечението на даден пациент в чужбина от медицинска гледна точка. Има тотално дезангажиране на българските здравни структури към тези пациенти. Това е обяснимо, защото в бившата администрация на Фонда нямаше нито един лекар, посочи проф. Пилософ.

Той каза, че ще назначи „мислещи доктори“ в администрацията на Фонда, които да разглеждат документите, да могат да вземат адекватни решения, да правят адекватни предложения и да подготвят след това случаите по такъв начин за обществения съвет, че да е ясно на всички за какво идва реч.

Само шестима от 17-те членове на съвета са лекари, припомни шефът на ФЛДЧ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване