Проф. Пилософ подаде оставка, Семерджиев я прие

1293
Проф. Пилософ подаде оставка, Семерджиев я прие
Снимка: БГНЕС

Директорът на Фонда за лечение на деца проф. Владимир Пилософ заяви писмено желанието си да бъде освободен от заеманата длъжност по искане на здравния министър.

Илко Семерджиев освобождава проф. Пилософ от длъжност, считано от 6 март т.г. – време, през което дейността трябва да бъде предадена на новия директор, съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

Уволниха директора на Фонда за лечение на деца

Уволниха директора на Фонда за лечение на деца проф. Владимир Пилософ, съобщиха от здравното министерство, цитирани от bTV. Самият Пил...

Информацията за поредната рокада на върха във Фонда бе съобщена още вчера от ведомството, а самият професор заяви, че научава за уволнението си от медиите и не е получил никакъв документ.

Владимир Пилософ бе начело на Фонда само 10 месеца, но през това време работата на институцията бе съпътствана от множество скандали. Последният от тях бе по казуса с 9-годишния Байрям, който трябваше да замине на 20 февруари за трансплантация на бъбрек в Германия, но от Министерство на здравеопазването отказаха да издадат необходимия документ и обявиха, че момченцето може да бъде оперирано и у нас.

Вчера след 4-часов разширен консилиум от 12 специалисти в Университетската болница "Лозенец", начело с директора на болницата проф. Любомир Спасов, обаче стана ясно, че все пак детето ще бъде оперирано в чужбина.

„Операцията и налагащите се предшестващи процедури могат да бъдат извършени от българските специалисти в болница „Лозенец“, но поради създаденото напрежение около здравословното състояние на детето не възразяваме плановото и оперативното му лечение да бъде продължено в чужбина“, съобщиха от МЗ.

Пореден протест срещу унищожаването на Фонда за лечение на деца

Днес пред Министерство на здравеопазването ще проведе пореден протест с искане за оставка на ръководството на Фонда за лечение на деца....

Въз основа на заключението от клиничното обсъждане и след прецизно окомплектоване на необходимите документи, министърът на здравеопазването Илко Семерджиев ще подпише формуляр S2 и малкият Байрям ще отпътува за лечение в Германия, допълват от ведомството.

Министерството на здравеопазването използва случая да призове всички участници в публичния разговор по темата да не употребяват крайни квалификации и да се позовават преимуществено на официални източници на информация с оглед запазване на етично поведение спрямо хората със здравни нужди и особена чувствителност поради здравословното си състояние.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Коронавирусът в България: За поредно денонощие няма регистрирани смъртни случаи

Експерт: Има бум на коклюш, но ваксинираните го изкарват по-леко

Симидчиев за НЗОК: ГЕРБ овладява напълно здравеопазването

Пред епидемия от коклюш ли е страната ни и кои са най-застрашени: Отговорите от Ангел Кунчев

Бебета в България са починали от коклюш

5400 лева струва фиктивната операция на жената в Бургас

Коронавирусът в България: Едва 2 са новите случаи за денонощие

Депутатите одобриха Националната здравна стратегия до 2030 г.

След сигнал: „Медицински надзор“ проверява частна болница в Бургас

Само на хартия: Жена се оплака от фиктивна операция в Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com