Здравни капацитети с шизофренно поведение за реформата - хем "за", хем "против"

3834
Здравни капацитети с шизофренно поведение за реформата - хем "за", хем "против"
Снимка: БГНЕС

Такова решение може да бъде написано само от хора, които не разбират от медицина. Изведнъж виновникът се намери – не съм защитник на д-р Москов, той направи много грешки, но защо парламентът не прие окрупняването и приватизацията на болниците? Така проф. Милан Миланов зачекна отново темата с провалената засега здравна реформа и вечната тема за приватизация на болници.

Миланов посочи като инструмент за окрупняване точно Националната здравна карта. Това било правено в Белгия – всяка година, като с картата се засилвал или забавял процесът.

Миков: Москов да си взима сърповете и да си ходи

Сутринта гледах министър Москов и изпитах срам, че този човек е министър в Република България. Няма друга държава, в която един доказан...

Прекалено е бомбастично да се говори, че се спира реформата, каза бившият здравен министър Стефан Константинов. Причината – сега сме още на ниво идеи. Д-р Москов трябва да преосмисли идеята за делене на пакетите и ще загуби, ако не го направи. Безсмислено е – делите пакета, но една и съща институция плаща и двата пакета, подчерта Константинов пред Нова телевизия. Щом 11 конституционни съдии ти казват, че така не става, значи трябва да ти светне червената лампичка, обясни бившият здравен министър.

Бях категорично против определението „социално значима болест”. Ако мен ме боли зъб, а съседът умира от инфаркт, мен си ме интересува моя зъб. Трябва да се обръща внимание на тежестта на заболяването, заяви проф. Миланов. И добави – срещу лекарите никой не трябва да застава.

Милан Миланов защити стандарта за спешна медицинска помощ, който трябва да влезе изцяло в сила до 2020 година. Става въпрос за идеята да има червен, жълт и зелен код, които да определят колко бърза да е линейката. Разбирам позицията на малки общински болници и частници да си имат спешно отделение и да си оправдават разходи, но това не е национален проблем, каза професорът.

Относно пръстовия идентификатор позицията беше категорична – щурава идея. Константинов дори заяви, че по негово време я е имало тази идея, но той я е оставил назад.

Москов: КС всъщност не каза, че пакетите са противоконституционни

На г-н Миков и колегите му само сърпове и чукове са им в главата. Ако мнението на г-н Миков ми беше ценно, щях да се обидя. Това заяви ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване