Изненада - глобалното затопляне в Русия е много по-бързо

13833
Изненада - глобалното затопляне в Русия е много по-бързо

Затоплянето в Русия е два пъти по-бързо, отколкото в останалата част от света, съобщиха от министерството на околната среда на страната, предаде БГНЕС.

Според държавен доклад за защита на околната среда температурите в Русия са се затоплили с 0,42 градуса по Целзий в рамките на десетилетие от 1976 г. насам, което е 2,5 пъти повече от тенденцията за глобално затопляне от 0,17 градуса по Целзий.

Температурата в Арктика – най-висока от 115 години

Глобалното затопляне неизбежно настъпва. Изследователи съобщиха, че от 1900 г. насам температурата на въздуха в Арктика е достигнала на...

„Промяната на климата води до нарастване на опасните глобални метеорологични феномени“, се казва в съобщението на министерството. През 2014 г. в Русия е имало 569 подобни феномени, което е най-високият брой откакто започва тяхното изчисление, допълват властите.

Според експерти затоплянето може да навреди на енергийната инфраструктура на пермафроста (постоянно замръзналите територии) в Сибир.

И докато Русия се затопля като цяло, някои територии в Русия преживяват доста сериозни зими.

“Има нови заплахи в лицето на климатичните промени“, каза министърът на извънредното положение Владимир Пучков по време на конференция през октомври, допълвайки, че са необходими „нови мерки за защита на инфраструктурата“.

Какво реши светът за климата?

Френските представители и чиновниците на ООН завършиха редактирането на проекта за крайно споразумение по климата на международната кон...

Времето в Москва и обкръжаващия го регион е необичайно топло през последните дни като през изминалата седмица термометрите подобряват историческите рекорди за топло време. В четвъртък живакът в Москва достигна 8,5 градуса по Целзий.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно