Новият брой на списание "Българска Наука" е вече в интернет

27874
Новият брой на списание "Българска Наука" е вече в интернет

В новият 79-ти брой на списание "Българска Наука" отново ви срещаме с проф. Витанов и неговият невероятен разказ за механиката на флуидите с интересното заглавие "От числата с гръмки имена до полета на птиците". В рубриката Космически науки ще прочетете за поредните научни сблъсъци между Русия и Америка свързани с кацането на Луната, най-интересните факти за млечния път. За повечето от нас, Млечният път изглежда като прекрасен пояс от звездите в небето, а има толкова много неща, които всъщност не знаем за него.

Safety Truck може да предотврати хиляди катастрофи

Още преди шест години, през 2009 година руското дизайнерско студио “Арт Лебедев” представи концепция, наречена Transparent...

Интернета, който използваме минава през кабелите, лежащи на дъното на океана. Те предават 99% от международната информация, правят мигновената презокеанска комуникация възможна и служат като прокси на международната търговия, свързваща световните икономики.

В този брой ние правим сравнение между сериала „Викинги“ по History channel и истинските викинги. Създателят на сериала не твърди, че всичко в поредицата е исторически точно. Все пак става въпрос за телевизионна продукция. Ще прочетете анализ на сериала и разликата между измислицата и действителността.

В новият брой ще научите още много от света на науката; нов вид динозавър бе открит, детски научен център отваря врати в София, нашите млади учени отново ни представиха на висота на състезания по наука и инженерство в света.

Подготвели сме ви списък с 40 безплатни образователни сайта и още много изненади.

Започнало е шестото масово измиране на видове

На Земята е започнало шестото измиране на гръбначни животни, предизвикано не от природни явления, а от дейността на човека. Това соч...

Изтегли безплатно сп. „Българска Наука”

http://image.nauka.bg/magazine/bg-science79.pdf

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно