Учени откриха химикал в червеното месо, който вреди на сърцето

20180
Учени откриха химикал в червеното месо, който вреди на сърцето

Химикал, открит в червеното месо, помага да се обясни защо прекомерното консумиране на пържоли, кайма и бекон, вреди на сърцето, твърдят американски учени.

Изследване, публикувано в списание „Нейчър медисин”, показва, че карнитинът, съдържащ се в червеното месо, се разпада от бактерии в червата. Това предизвиква серия от събития, които довеждат до по-високи нива на холестерола и увеличен риск от сърдечни болести.

След скандала с конското месо: И рибата по света се подменя

Скандалът с подмяната на говеждото с конско месо, разразил се в Европа в началото на годината, се прехвърли на пазара на риба и морски ...

Диетолозите предупреждават, че може да съществува риск за хората, приемащи хранителни добавки с карнитин, предаде Би Би Си.

Съществуват множество изследвания, които предполагат, че честото консумиране на червено месо може да бъде вредно за здравето.

Във Великобритания правителството препоръчва да се консумира не повече от 70 грама на ден червено или обработено месо, което е еквивалент на два резена бекон.

Смята се, че наситените мазнини и консерватите допринасят за сърдечни проблеми. Въпреки това учените смятат, че те не са единствената причина червеното месо да вреди на сърцето.

Високото кръвно уврежда зъбите

Екип от изследователи от Швеция откриха, че високото кръвно налягане и сърдечните болести водят до увреждане на зъбите. Оказва се, че ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно