Джили Макмилън: Книгата ми напомни каква късметлийка съм

24459
Джили Макмилън: Книгата ми напомни каква късметлийка съм
Снимка: Хермес

Огън в небето“ от Джили Макмилън е завладяващ психологически трилър с напрегнато действие, разчупено повествование и убедителни герои. Още с излизането си романът предизвика сериозен читателски интерес, а отзивите бяха много добри. През август 2015 година книгата беше обявена от „Амазон“ за „книга на месеца“, а Джили Макмилън – за забележителен нов талант на WHSmith. Авторката получи и номинация за наградата National Day Reading Group 2015. Издателство "Хермес" представя интервю с автора.

 

"Огън в небето" - завладяващ психологически трилър с напрегнато действие

„Огън в небето“ от Джили Макмилън е завладяващ психологически трилър с напрегнато действие, разчупено повествование и убеди...

Какво ви вдъхнови да напишете книгата, откъде взехте идеята?

Докато децата ми бяха малки, няколко години се опитвах да напиша други две книги, които по една или друга причина не се получиха. Децата тръгнаха на училище и аз осъзнах, че вероятно това е последният ми шанс да напиша книга, преди да съм започнала работа.

Малко преди това бях чела „Няма време за сбогом“ на Линуд Баркли, която ме вдъхнови. Опитах се да създам подобен сюжет. Замислих се кой би бил най-големият ми кошмар и той е някое от моите деца да изчезне и да нямам представа къде се намира. Тогава се сетих за първата сцена в гората и всичко останало си дойде по местата...

„Огън в небето“ е изключително емоционален роман. Не ви ли беше трудно на места при писането? Как се разтоварвахте след тежките сцени?

Беше ми много трудно, особено когато се поставях на мястото на Рейчъл. Книгата обаче ми напомни реално каква късметлийка съм, защото мога да се радвам на малките радости – като времето, прекарано със семейството, разходката с кучето, градината или пиенето на чаша чай.

Откъс от "Забранява се неверието в съдбата!"

1. Забранено е да се страда по причини, несъвместими със здравия разум Сесилия щеше да напише „плаче“ вместо „страда...

Личи си колко задълбочени проучвания сте направили, преди да напишете книгата. Какво беше най-интересното за отвличанията, на което попаднахте?

Прекарах месеци в четене на материали за изчезнали деца. Това, което най-много ме впечатли, са героичните усилия на родителите на изчезнали деца от цял свят да ги намерят. Струва си да посетите някои от сайтовете, цитирани в книгата, за да видите какво е направено в тази област и какво още може да се направи.

Какво бихте посъветвали прохождащите автори?

Първо, да се доверяват на агента и на издателя, защото те са опитни, познават по-добре пазара и искат да успеете. Второ, трябва да запазите спокойствие, защото това е малко плашещ и непредсказуем бизнес, но само вие можете да напишете книгата си.

Кога да очакваме следващия ви роман?

Откъс от "Квантова градина" на Александър Чобанов

Маркес, или сто години нещо си... Колко ли странно ще ви се стори това, което ще ви разкажа? Всичко се случи много, много отдавна... Д...

Следващият ми роман отново е психологически трилър, но много различен от „Огън в небето“. Главната героиня е тийнейджърка. Работното заглавие е „Пеперуда в мрака“ и ще излезе през 2016 година.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю